Algemene informatie

31 oktober, 08.10 uur

Zwerven door Bos en Hei met natuurfotograaf

OMMEN - Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, houdt op dinsdag 11 november in de bibliotheek aan de Chevalleraustraat een avond met de natuurfotograaf Jan van der Knokke, bekend van zijn werk dat onder andere in National Geographic, Landleven en Grasduinen is gepubliceerd. Verder heeft hij twee boeken samengesteld en zijn er kalenders en kaarten van zijn hand.

Het voorjaar
De winter is voorbij, het voorjaar is begonnen. Een ven lijkt leeg, maar dat is maar schijn. In de ondiepe gedeelten vieren de bruine kikker en de heikikker hun bruiloft. Reptielen komen uit hun winterslaap en warmen zich in de lentezon, bosplanten komen in bloei, het frisgroene blad siert de beuken. Vogels zijn druk in de weer om hun nesten te maken. En soms, vroeg in de morgen, is er een edelhert. Zo heeft van der Knokke alle vier seizoen in schitterende beelden op de gevoelige plaat vastgelegd.

Kaarten
De avond begint om 20.00 uur en en kaarten zijn tijdens de openingsuren verkrijgbaar bij de klantenservice van de Bibliotheek Ommen.  Ook op de avond zelf is er kaartverkoop. Openingstijden van de klantenservice: maandag 14.00 tot 20.00 uur, dinsdag en donderdag 14.00 tot 18.00 uur,  woensdag  en  vrijdag:  14.00 tot 20.00 uur en  zaterdag  10.00 tot 12.00 uur. Meer info via 0529-452158, reserveren kan via de website van de Bibliotheek www.bibliotheekommen.nl