Algemene informatie

21 februari, 08.02 uur

Zorgvrijwilligers palliatieve terminale zorg gevraagd

Dit voorjaar start de introductiecursus voor zorgvrijwilligers van de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) bij voldoende aanmelding. Deze cursus wordt gegeven door de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. De VPTZ vrijwilligers bieden zorg en ondersteuning thuis, aan mensen in de laatste levensfase en hun naasten. Zij kunnen de familie ondersteunen. Dit geeft […]

Dit voorjaar start de introductiecursus voor zorgvrijwilligers van de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) bij voldoende aanmelding. Deze cursus wordt gegeven door de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg.

De VPTZ vrijwilligers bieden zorg en ondersteuning thuis, aan mensen in de laatste levensfase en hun naasten. Zij kunnen de familie ondersteunen. Dit geeft ruimte om er even uit te gaan, of ’s nachts goed te slapen. De zorgvrijwilligers verrichten geen huishoudelijke of verpleegkundige taken.

Tijdens de introductiecursus VPTZ komen de volgende onderwerpen aan de orde; wat is VPTZ; grenzen aangeven; organiseren van de zorg; communicatie; praktische verzorging; spiritualiteit; verlies, dood en rouw; een goede dood, euthanasie en palliatieve sedatie. Bij de afsluiting ontvangen de deelnemers een certificaat. De Vrijwillige Thuiszorg is op zoek naar mensen die interesse hebben in deze vorm van vrijwilligerswerk en willen deelnemen aan de cursus.

Voelt u zich hierdoor aangesproken en wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. Ina Versmissen of Janny Broekhuis 0548 638830 / iversmissen@vrijwilligethuiszorg.nl / jbroekhuis@vrijwilligethuiszorg.nl.