Algemene informatie

15 januari, 10.01 uur

Zorgvrijwilligers gezocht met aandacht

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Ook jonge mantelzorgers hebben de aandacht van de Vrijwillige Thuiszorg. Steeds vaker ontmoeten we jonge mantelzorgers die zelf een beperking of diagnose hebben en opgroeien met een beperkte of zieke ouder, broer of zus. Ze hebben bijvoorbeeld een moeder met MS en hebben zelf […]

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Ook jonge mantelzorgers hebben de aandacht van de Vrijwillige Thuiszorg. Steeds vaker ontmoeten we jonge mantelzorgers die zelf een beperking of diagnose hebben en opgroeien met een beperkte of zieke ouder, broer of zus.

Ze hebben bijvoorbeeld een moeder met MS en hebben zelf autisme of een andere beperking. Deze jonge mantelzorgers kunnen vanwege hun eigen beperking of diagnose niet deelnemen aan groepsactiviteiten maar hebben wel behoefte aan specifieke aandacht. Voor deze jongeren zoeken ze zorgvrijwilligers die maandelijks iets leuks met hen willen ondernemen.

Dit kan een activiteit thuis zijn zoals koekjes bakken maar ook een uitje naar bijvoorbeeld de kinderboerderij. Zo kunnen ze even de zorgen die ze hebben voor hun broertje, zusje, vader of moeder vergeten. Ben jij die zorgvrijwilliger die ze zoeken? Vind je het leuk om met jonge mantelzorgers activiteiten te ondernemen?

Neem dan contact op met een consulent voor Jonge Mantelzorgers: Lucia Wolters of Helma Boorsma, lwolters@vrijwilligethuiszorg.nl of hboorsma@vrijwilligethuiszorg.nl, telefoonnummer: 0548-638830.