Algemene informatie

22 januari, 06.01 uur

Zorgen om iemand met verward gedrag?

Maak je je zorgen om iemand in je omgeving die verward is? Wil je deze persoon graag helpen, maar je weet niet hoe? Neem contact op met team Vangnet, Informatie en Advies (VIA) van de GGD. Zij zijn 24/7 bereikbaar via telefoonnummer 038 428 15 50 en via het digitaal meldformulier op de website van de GGD. Zij zijn bereikbaar voor het beantwoorden van vragen, het delen van zorgen, meedenken en adviseren bij ingewikkelde situaties rondom verwarde personen.

Verwarde personen: om wie gaat het?
Het gaat er vooral om dat iemand zich verward gedraagt. Dit hoeft niet de hele tijd zo te zijn. Verward gedrag kan bijvoorbeeld voorkomen bij mensen die dementerend zijn of die een psychische aandoening hebben. Vaak hebben mensen ook andere problemen, zoals verlies van werk, schulden of weinig contacten. Iemand kan ook verward raken na grote emotionele gebeurtenissen. Het kan om een familielid, buurman of collega/cliënt gaan, maar ook om iemand die je toevallig tegenkomt en waar je bezorgd om bent.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over team VIA of over personen met verward gedrag op www.ggdijsselland.nl. Hier kan ook een digitaal meldformulier ingevuld worden.