Algemene informatie

18 juli, 12.07 uur

Zomerconcert Urker Mans Formatie

OMMEN - Op vrijdag 18 augustus 2017 treedt de Urker MANS Formatie op in de Hervormde Kerk in Ommen en presenteert daarbij haar nieuwe cd ‘Morgen’. Het album is gevuld met de nieuwste arrangementen van populaire klassiekers zoals: ‘Edelweiss, Leningrad en Comrades in Arms’ maar ook spirituals zoals ‘Get on board en Soon and very soon’ maken deel uit van de cd.
De dertien zangers zingen in traditionele Urker kleding onder leiding van de professionele dirigent Martin Mans. Aan het orgel en de vleugel zit Mark Brandwijk die een extra dimensie geeft aan het programma. Bijzonder aan deze formatie is dat de zangers ook solistisch aan bod komen waardoor hun unieke stemmen nog meer tot hun recht komen. Twee van hen bespelen bovendien, naast hun zang, een taragot en een altviool. De mannen komen zingend in processie op en zetten de toon voor een avond ontspannen genieten van een gevarieerd programma.

De Urker Mans Formatie is in 2012 met haar optredens begonnen. Een serie zomerconcerten en kerstconcerten staan elk jaar op het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De luisteraars worden aan het einde nog meer bij het optreden betrokken en uitgenodigd op het podium om mee te zingen met de toegift. De zangers hebben een jarenlange podiumervaring en zijn semiprofessioneel of professioneel. Solistisch komen de zangers ook aan bod waarmee hun unieke stemmen nog meer tot hun recht komen. Vorige zomer traden ze op in Canada waar ze een goede indruk hebben achter gelaten. In het najaar gaan zij op hun tweede tournee. Naast de nieuwe cd ‘MORGEN’, staat de unieke DVD ‘Geloof, hoop en liefde’ in de belangstelling. Hierop zingen de zangers hun solo’s en geven ze een interview. De beelden zijn gemaakt in het Zuiderzeemuseum.

Datum : vrijdag 18 augustus 2017
Aanvang : 19.30 uur.
Locatie : Hervormde Kerk, Kerkplein 1, Ommen
Toegang : € 17,50. Online en bij reservering € 16,-. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-.
ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas € 13,-.
Reserveren : www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03.