Algemene informatie

12 juni, 10.06 uur | Door Henk

Zomeravondwandeling en zonsondergang in Collendoorn

Collendoorn - Woensdag 27 juni houdt Landschap Overijssel een ‘Op stap’ zomeravondwandeling door natuurgebied Collendoorn. Onder leiding van een landschapsgids wandelt u ongeveer anderhalf uur door dit mooie, gevarieerde gebied. De start is om 21.00 uur, zodat ook de zonsondergang in Collendoorn kan worden beleeft. Om de grote van de groep van te voren in te kunnen schatten vragen we u vooraf aan te melden. Dit kan via http://www.landschapoverijssel.nl/opstap2018

De kosten bedragen € 3,- per volwassene en € 1,50 per kind. Als u donateur van Landschap Overijssel bent, of van één van de 12 andere Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Ontdek hoe mooi de zonsondergang is in Collendoorn!

Natuurgebied Collendoorn wordt beheerd door Landschap Overijssel en ligt vlakbij Hardenberg. Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis als vuilnisbelt, die overigens momenteel prachtig gecamoufleerd is, de gids vertelt u er graag over. Dit gebied was vroeger strategisch van zeer groot belang: De belangrijkste toegangsweg, over het land naar de Noordelijke gebieden, waardoor er nog overblijfselen van vestingwerken: burchten, stadsmuur, linies, schansen en veldslagen te vinden zijn. Verder heeft de aanwezigheid van de basisbehoeften voor mensen ertoe bijgedragen dat in de omgeving sporen te vinden zijn van zeer vroege bewoners. Bovenstaande heeft natuurlijk zijn uitwerking en gevolgen gehad voor de ontwikkeling van het gebied, dus ook voor de aanwezige natuur. Ook komen onderwerpen als duurzaamheid en recreatie aan de orde tijdens de wandeling. Op ruim 25 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving en u kunt tot in Duitsland kijken. Collendoorn is niet alleen een zeer boeiend en gevarieerd park maar ook de omgeving is zeer de moeite waard om te komen bekijken. Onderweg hoort u het allemaal van de gids. Honden mogen in verband met verstoring niet mee.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.landschapoverijssel.nl