Algemene informatie

04 mei, 18.05 uur

Zelfstandig wonende ouderen verrast in Lemelerveld

LEMELERVELD - Drie enthousiaste burgers uit Lemelerveld hebben een leuke actie bedacht voor de ouderen in hun dorp.

Omdat vele activiteiten in verband met het Corona virus geen doorgang vinden is er een heuse online Lemelerveldse Koningsquiz georganiseerd op de avond voor Koningsdag. Aan deze online pubquiz deden maar liefst 230 teams mee.
Met ondersteuning van enkele plaatselijke ondernemers die zorgden voor borrelhapjes, tompouces en ter plekke geserveerde bittergarnituren werd het een zeer gezellig avond in huiselijke kring. Met de opbrengst van de avond wilden de organisatoren iets goed doen voor de Lemelerveldse ouderen.

De opbrengst hiervan is besteed aan een “hart onder de riem” pakketje voor de zelfstandig wonende ouderen in Lemelerveld. Een vergeten groep volgens de organisatoren. “Mensen die in de verzorgingshuizen wonen worden bedolven onder bloemen, chocolade, live muziek in de tuin en vele andere dingen. Allemaal heel mooi maar de mensen die nog zelfstandig wonen zien niemand. Er zijn dagen dat ze niet eens hun eigen stem horen. Voor deze ouderen hebben we mooie pakketjes gemaakt zodat ze weten dat er ook aan hun gedacht wordt”, aldus de drie dames die het initiatief hiervoor genomen hebben.

Maandag 4 mei zijn er zo’n kleine 300 adressen verrast met een fleurig pakket. Mede mogelijk gemaakt door de ondernemingsvereniging van Lemelerveld, vrijwillige donaties, opbrengst pubquiz en een subsidiebedrag vanuit de Provincie.
De ouderen reageerden enthousiast bij het openen van de deur, waar ze de bloemen met een reep chocolade en hart onder de riem kaart voor de deur zagen staan.