Algemene informatie

19 april, 10.04 uur

“Yvonne Meijer wint “10-mijl” in Zwolle –Zuid

OMMEN - Aan een 3-tal wegwedstrijden in de nabije omgeving van Ommen werd
door 15 ACO’ers deelgenomen . Zaterdag de 5 en 10 mijl van Zwolle-Zuid , zondag de Cascaderun in Hoogeveen en Menzis Fit-run in Enschede.

Zwolle –Zuid:
Op de 10 mijl was Yvonne Meijer niet te stuiten. Ondanks de flinke wind kon zij haar tempo goed hoog houden. Ze pakte het goud in een zeer rappe 1.06.27. Deze tijd betekende tevens een PR en een clubrecord.
Pascal Dankelman passeerde de finish op zijn 10 mijl op een nette 2e plaats in snelle 58.41. Hiermee finishte hij ruim drie minuten achter zijn oude rivaal Jos Verdaasdonk voorlaten.
Wilco Mars zette een prima tijd neer op de 5 mijl en was hiermee zeer tevreden. Zijn tijd van 30.49 was goed voor de winst in de categorie M40.

MENZIS FIT-run, Enschede:
Op de gecertificeerde afstand 4800m maakte Marieke ten Brinke (na een blessureperiode van drie maanden) een flinke sprong in tijd op haar wedstrijd. Zij behaalde een 3e plaats in een snelle 19.09.
Ook Robert Gerritsen kon zijn lol niet op. Hij werd weliswaar zesde, maar verbeterde zichzelf ruim in 16.26.

CASCADE RUN , Hoogeveen :
Zondag vond in Hoogeveen de 10e editie van de Cascade-run plaats. Dit was een wedstrijd met een snel wegparcours met veel deelnemers onder goede omstandigheden.
Bij de 5 mijl scoorden Stefan Vogelzang en Eelco van der Heide prima tijden. Zij finishten respectievelijk in 30.27 (Stefan) en 31.39 (Eelco).