Algemene informatie

03 januari, 12.01 uur

Winterreise in de Grote Kerk in Dalfsen

DALFSEN - Op de eerste zondagmiddag van 2019 voert de tenor Harry van Berne, begeleid door Marien van Nieukerken op piano, de beroemde liederencyclus ‘Winterreise’ van Franz Schubert uit in de Grote Kerk te Dalfsen.

Harry van Berne is geen onbekende in Dalfsen. Hij trad meerdere malen op als Meester van de tenorgroep bij het project Meesters & Gezellen van zanger en zangpedagoog Geert Gerghs. Op dit moment is hij actief betrokken bij het verwerven van internationale ondersteuning voor dit project. Ook om de diversiteit van het project te vergroten zal daarom dit jaar worden gewerkt met Meesters en de dirigent van het Fins kamerkoor.

Harry van Berne studeerde solozang aan het conservatorium van Amsterdam bij Erna Spoorenberg. Sindsdien zingt hij als solist bij gerenommeerde koren en dirigenten. Harry maakt deel uit van het solistisch bezette Quink vocaal ensemble en het Gesualdo consort. Ook is hij freelance verbonden aan het Nederlands Kamerkoor. Harry is als hoofdvakleraar solozang verbonden aan het ArtEZ conservatorium.

Marien van Nieukerken studeerde piano bij Thom Bollen. Hij specialiseerde zich in het vak van begeleider, speciaal van zangers. Marien was jarenlang verbonden als coach voor jonge zangers aan het conservatorium in Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het ArtEZ conservatorium, waar hij liedbegeleiding doceerde.

De uitvoering wordt gehouden op zondagmiddag 6 januari 2019 om 15.00 uur in De Grote Kerk op het Kerkplein 31 in Dalfsen. De kerk is open om 14.15 uur. De toegangsprijs is in de voorverkoop € 12,50 en € 15,- in de kerk. Voor de kaartverkoop kunt u terecht bij de Readshop in Dalfsen/Ommen en bij Primera in Dalfsen. Voor e-tickets of voor meer informatie, zie www.cultureelcafedalfsen.nl of bel 0529-432798.