Algemene informatie

19 juli, 14.07 uur

Wild Star Club toert door het Vechtdal

Foto's: Wim van Dam

VECHTDAL – De Wild Star Fanclub Holland toerde zondag door de regio. Deze Yamaha Star-motorclub bestaat uit een groep van ongeveer 150 vriendelijke enthousiastelingen uit heel Nederland, en zelfs België, die graag op hun Wild Star, Royal Star, Drag Star, Midnight Star of Warrior rijden. De WildStar is het best vertegenwoordigd binnen de club, daarnaast komen er ook steeds meer Midnight Stars bij.

“Vrijheid blijheid” staat centraal binnen de club. Ondanks het “vrijheid blijheid” gevoel waar we als club groot mee zijn geworden, is het bestuur constant bezig om een duidelijke en strakke organisatie neer te zetten waarin men zich prettig voelt. Het doel dat men met de WSFH heeft, is naast een hoop lol hebben met elkaar en het delen van een fantastische hobby, om Star-riders de mogelijkheid te geven elkaar te ontmoeten tijdens treffens, ride-outs, clubactiviteiten, het bezoeken van Europese treffens van de Star-broeders.

Verder wil men het rijden op Star-motoren promoten als een prettige en veilige hobby waar iedereen van moet kunnen genieten door verantwoord motorrijden en vindt de club het ook belangrijk het imago van het motorrijden te promoten door het gedrag tijdens de ride-outs en door zich in te zetten voor een aantal goede doelen.

Zondagmorgen waren een veertigtal van deze motoren eerst te bekijken bij de Zeven Deugden in Dalfsen, waar om elf uur een rit begon door Salland en het Vechtdal. Later in de middag eindigde de tocht bij Bikers Café Calluna aan de Stouwe in Ommen, waar nog veel nagepraat werd over de tocht en vooral ook over de motoren. Volgend jaar zullen ze ongetwijfeld nog weer door de regio toeren. De club viert dan haar 20 jarig bestaan tijdens een lang weekend bij Klein Oever in Balkbrug.