Algemene informatie

15 januari, 20.01 uur

Wijzigingen dienstregeling Arriva Achterhoek/Rivierenland en Vechtdallijnen

VECHTDAL - Deze week is bekend gemaakt dat de ingestelde lockdown wordt verlengd met drie weken. Arriva beweegt daarin mee. De al eerder ingevoerde wijzigingen in de bus- en treindienstregeling in de regio Achterhoek/Rivierenland blijven daarmee ook drie weken langer gelden en lopen tot 8 februari 2021. Op de Vechtdallijnen worden de spitsritten niet gereden. Let op; deze spitsritten starten pas na de voorjaarsvakantie (20-28 februari).

De bussen van Arriva in de Achterhoek en Rivierenland rijden tot 8 februari de vakantiedienstregeling. Alle scholierenlijnen (beginnend met nummer 6) vervallen tot 8 februari. Alleen scholierenlijn 673 blijft doorrijden. Buurtbussen starten niet op voor 8 februari 2021. Indien noodzakelijk kan gebruik worden gemaakt van een belbus. Kijk op de website van Arriva voor meer informatie.

Op de Vechtdallijnen vervallen tot 28 februari alle spitsritten. Dat betekent dat er gedurende de hele dag nog twee keer per uur een trein rijdt tussen Zwolle-Emmen v.v. In de reisplanner van Arriva staan de exacte vertrektijden. Ook wordt van de dienstregeling de tweede ochtendrit (5.41 uur vertrek uit Emmen) en de een na laatste avondrit (23.53 uur vertrek uit Zwolle) niet gereden.

In Achterhoek/Rivierenland blijft de treindienstregeling ongewijzigd, Arriva zet -gezien het verwachte reizigersaanbod- kortere treinen in.

Reis alleen als dat noodzakelijk is