Algemene informatie

20 januari, 12.01 uur

Wie verdient de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018?

ZWOLLE/VECHTDAL - Als blijk van waardering voor de enorme vrijwillige inzet in Overijssel reikt de provincie Overijssel op vrijdag 8 februari 2019 in het provinciehuis van Zwolle de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018 uit.

Er zijn dit jaar 37 individuele vrijwilligers en 40 organisaties genomineerd die in de strijd zijn voor deze titel. Inwoners van Overijssel kunnen tot 7 februari 23.59 uur stemmen via www.ovp2018.nl. In de categorie individuele vrijwilligers zijn uit de gemeente Dalfsen Hans Heerink en Hans Dollenkamp genomineerd en bij vereniginen Hospice de Pastorie en de EHBO vereniging Hoonhorst-Dalfsen. Uit Ommen is genomineerd het sociaal ontmoetingscentrum Ommen.

Een deskundige jury beoordeelt alle nominaties en kiest uiteindelijk de vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar. Daarnaast kunnen inwoners van Overijssel stemmen op hun eigen favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie voor de publieksprijs. Een nieuw element dit jaar is de trendprijs deze is beschikbaar voor zowel individuele vrijwilligers als organisaties. Het thema van de trendprijs is 'Iets groots doen met iets kleins'. De jury kijkt hierbij onder andere of een vrijwilliger of organisatie iets groots heeft bereikt met een kleine activiteit of iets moois heeft georganiseerd met weinig geld.

Inwoners van Overijssel kunnen nog stemmen tot 7 februari 23.59 uur op www.ovp2018.nl. Voor zowel de individuele vrijwilligers als de organisaties zijn er prijzen ter waarde van € 1000, € 650 en € 350 beschikbaar. Voor de winnaars van de publieksprijs en trendprijs ligt er € 500 klaar.