Algemene informatie

03 april, 13.04 uur

Werkzaamheden op sportcomplex: nieuw kunstgrasveld en ledverlichting

HARDENBERG - Om te voorzien in het ontstane tekort aan wedstrijd- en trainingsvelden vervangt de gemeente het natuurgrasveld van de Jumbo Arena (veld 2) voor een kunstgrasveld. De werkzaamheden aan het veld starten direct na de Pasen. Het veld is naar verwachting half juni gereed.
Onze vereniging is de afgelopen jaren gegroeid naar circa 1.850 leden. Om iedereen te laten voetballen hebben we op dit moment een tekort in velden. Hierover zijn we in goed overleg met de gemeente Hardenberg. De gemeente is namelijk eigenaar van de velden. Robert Ekkelenkamp, ons bestuurslid dat verantwoordelijk is voor de accommodaties: “Afgelopen jaar hebben we, om de trainingscapaciteit uit te breiden, tijdelijke verlichting gekregen op de velden 6 en 7 zodat ook daar getraind kan worden. Deze grasvelden worden nu snel slechter door de trainingen en wedstrijden. Daarom gaat de gemeente na de Paasdagen het gras van veld 2 vervangen voor een kunstgrasveld. We zijn daar als vereniging erg blij mee”. 

Op het veld komen verschillende kleuren belijning en de oude lampen worden vervangen door ledverlichting. Aannemer CSC Sport uit Zeewolde legt het kunstgrasveld aan. CSC Sport is de Nederlandse marktleider op het gebied van ontwerp, aanleg en onderhoud van kunstgras en natuurgras sportvelden voor voetbal, hockey, rugby en korfbal en atletiekbanen. De aanleg start direct na de Paasdagen en duurt circa tien weken.

Mocht sportpark de Boshoek weer geopend worden na de coronacrisis, dan is het gedurende de werkzaamheden niet toegestaan het werkterrein te betreden.