Algemene informatie

11 juli, 07.07 uur

Waterdiertjes zoeken

Foto: Ron Goosselink

HARDENBERG - Op woensdag 22 juli organiseert het IVN in samenwerking met De Koppel het altijd spannende waterdiertjes vangen en bekijken. Een leuke activiteit voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Het vangen gebeurt in groepjes onder leiding van Marlis Hoek. De kinderen krijgen een schepnetje en een teiltje. Met behulp van een zoekkaart worden vervolgens de namen van de diertjes opgezocht. Momenteel zitten er in het water dikkopjes, bootsmannetjes, schaatsenrijdertjes, waterpissebedden en staafwantsen. Vanzelfsprekend worden de diertjes even later weer losgelaten. Ook onderzoeken de kinderen het water en kijken ze naar de kwaliteit. Geef je wel op, want vol is vol. Tijd: van 14.00 tot 15.00 uur. Voor informatie en opgave tel. 0523-273388.

Nieuwe foto-expositie bij De Koppel
Gedurende de maanden juli, augustus en september is er bij De Koppel een foto-expositie te zien van natuurfotograaf Ron Goosselink. De expositie bestaat uit prachtige foto’s van lokale planten en dieren. Ron (50) woont in Hardenberg, is getrouwd, heeft 3 kinderen en een prachtige kleindochter. Zijn passie voor de natuur is al heel vroeg begonnen. Van een kevertje in een jampotje tot met z’n neus diep in het gras om te zien wat er leeft en beweegt en vooral hoe het allemaal werkt. Ron fotografeert al meer dan 30 jaar en wil graag aan zoveel mogelijk mensen laten zien hoe wonderbaarlijk mooi de natuur in elkaar zit en hoe alles schitterend op elkaar is afgestemd. Door een enorme verscheidenheid, de onuitputtelijke kleurenpracht, vormen, soorten en details van o.a. vogels, vlinders en insecten. Iedere dag weer is hij verwonderd over de nieuwe dingen die hij ziet en ontdekt. Zoals Ron het zelf zegt: ‘Ieder mens ziet het op een andere manier, maar wat mij betreft is al deze eer voor onze Schepper.’

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Openingstijden in juli en augustus: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Website www.dekoppel.com. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.