Algemene informatie

24 september, 12.09 uur

Wandelen op je zintuigen

BALKBRUG - Op een unieke manier het Reestdal en de natuur ontdekken? Wandel dan mee op je zintuigen op zondag 28 september met de Natuur Anders tocht onder leiding van een speciaal daarvoor opgeleide gids. Horen, zien, ruiken, voelen, proeven staan centraal en je wordt uitgedaagd de gebaande paden te verlaten. Figuurlijk maar soms ook letterlijk.

De naam van de wandeling is niet voor niets: Natuur Anders. Waar je normaal gesproken bij een begeleide wandeling in de natuur vooral denkt aan kennisoverdracht van alles wat er groeit en bloeit, gaat het bij deze verrassende tocht van Natuur Anders vooral over gevoel en intuïtie. In een kleine groep ga je op avontuur langs de bijzondere en soms verborgen plekken in het Reestdal. Hoor hoe de bladeren zachtjes ritselen aan de boom, voel de kriebelende zachtheid van het mos onder je vingers, ruik hoe het seizoen haar entree maakt; je krijgt de kans om je hoofd leeg te maken van de dagelijkse beslommeringen en je voelsprieten aan te scherpen.

De wandeling start om 13.00 uur bij Bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereerst 22 in Bakbrug en duurt circa 2 uur. Deelname is 10 euro per persoon of 7 euro indien je lid bent van een van de deelnemende natuurorganisaties. Boeken kan via www.natuuranders.nl, rechtstreeks via www.landschapoverijssel.nl/natuuranderswandelingreestdal of telefonisch 0529-401731. Graag van te voren aanmelden.

Natuur Anders is een initiatief van IJssellandschap, Landschap Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De wandeling in het Reestdal is een van de vele tochten die Natuur Anders organiseert in de verschillende natuurgebieden van deze organisaties in Overijssel. Speciaal voor Natuur Anders volgden een aantal vrijwilligers een opleiding van de stichting Natuurwijs. Op de centrale website www.natuuranders.nl staan alle wandelingen en boottochten vermeld die de komende tijd worden georganiseerd. Buiten de op de website aangegeven dagen is het voor groepen ook mogelijk om andere data te reserveren.