Algemene informatie

09 oktober, 16.10 uur

Walking Football

OMMEN - De bal laag houden en niet mogen rennen, het blijft een uitdaging. Maar verder gaat het prima met Walking Football in Ommen.
Gerard Marsman: "Na de introductie op 4 september zijn we op 17 september van start gegaan. Aanvankelijk nog zoekend naar de juiste aanpak maar gaandeweg wordt het steeds beter. De bal in de voet aanspelen en dan meteen weer vrijlopen , continu aanspeelbaar zijn. Hoewel het op zijn Nederlands wandelvoetbal heet hebben we na afloop het partijtje wel in de benen zitten."


Gerard Marsman: "We zijn begonnen met 12 deelnemers maar inmiddels zitten we op 18 spelers. De oudste, en zeker niet de minste speler is 79 jaar; de jongste 63. Door het niet mogen rennen is het leeftijdsverschil minder belangrijk. Ieder kan meedoen. Mensen melden zich spontaan aan of komen eerst een keertje kijken en besluiten dan al snel om de volgende week met sportkleding terug komen om mee te doen. Voor ieder is de eerste maand een proef maand. Daarna meld je je pas definitief aan. Elke dinsdag om 10 uur verzamelen de spelers zich. Bij een kopje koffie worden de teams ingedeeld. Vooraf maken we de spieren wat los met een gerichte warming-up en dan spelen maar. 6 tegen 6, met op elk moment de mogelijkheid om te wisselen. Afhankelijk van de beschikbare spelers maken we het speelveld groter of kleiner. Wat dat betreft maken we onze eigen spelregels. Na afloop douchen en onder het genot van een tweede kopje koffie wordt er even nagepraat over die mooie pass of die blunder. Dan op huis aan. Weer een morgen gezond en gezellig ingevuld. Want daarvoor doen we het ook. De leus voor als je ouder wordt is toch: “Uit Huis & In Beweging”."


"We kunnen nog wel wat aanwas gebruiken. Bij een wat groter aantal spelen we meer wedstrijdjes naast elkaar. Om de contributie hoef je het niet te laten: tientje in de maand en daar zit dat eerste kopje koffie ook nog bij in. Sportkleding? Dat wat je toch al in de kast had hangen. Ben je boven de zestig en heb je belangstelling, meld je aan bij Gerard Marsman; email gjjmarsman@outlook.com. Eerst een keertje komen kijken kan natuurlijk ook. Je bent elke dinsdag om 10 uur welkom in de kantine van OVC-21, de club waar wij wekelijks gastvrij worden ontvangen. We spelen op het kunstgrasveld naast de kantine."