Algemene informatie

11 februari, 06.02 uur

Vilsteren laat zich aftroeven door DVSV

Tekst: Willem Lampe

VILSTEREN – Vilsteren nam het in Darp op tegen DVSV, de enige ploeg die gelijke tred kan houden met de gedoodverfde kampioenskandidaat Hoonhorst.

DVSV heeft de eerste twee competitiewedstrijden van dit seizoen met 4-2 verloren, daarna alles gewonnen met een ontketende Brian van der Zweerde, de goalgetter met een arbeidsverleden bij onder meer eersteklasser d’ Olde Veste ’54, heeft al negentien goals in het mandje heeft liggen. Vilsteren putte een week eerder zelfvertrouwen door in een uitstekende wedstrijd de titelaspiraties van IJhorst te dimmen (2-1).

En ja, het had zo mooi kunnen wezen, als…, maar helaas… Trainer Hendri Zwinselman was vanzelfsprekend teleurgesteld, maar vond de overwinning voor de thuisclub terecht. “Ze legden meet strijd en inzet aan de dag als ons. Elke tweede bal was voor hen. Het spelletje van DVSV is niet zo moeilijk. Van achterin een lange bal op sterspeler Van de Zweerde, die mag er wat leuks mee doen.” De veelscorende spits had niet bepaald zijn dag, maar was wel verantwoordelijk voor de openingstreffer vanaf elf meter, na een handsbal van Jari Vlierman. Deze 1-0 was tevens de ruststand. Ook na de thee kreeg Vilsteren geen poot aan de trapper. En als een kwartier voor tijd Joeri Wietsma vanuit een corner de 2-0 aantekent ziet Zwinselman de bui al hangen. Het komt inderdaad niet meer goed deze middag.