Algemene informatie

21 april, 09.04 uur

Via gratis routeapp ‘wandelen in Overijssel’

Nieuw: speurroutes Landschap Overijssel voor de meivakantie!

OVERIJSSEL - Landschap Overijssel wil mensen inspireren om er vaker op uit te gaan en nog meer te ontdekken in en te genieten van natuur&landschap. In de app ‘wandelen in Overijssel’ staan nu niet alleen de mooiste wandelroutes van Overijssel, maar ook een aantal leuke speurroutes voor gezinnen met kinderen.

Leuke speurtochten Lemelerberg & Balkbrug
Nieuw in de app ‘wandelen in Overijssel’ is bijvoorbeeld de speurtocht op de Lemelerberg voor kinderen vanaf een jaar of acht. De route is 3 km lang en onderweg beantwoord je allerlei leuke en interessante vragen over de natuur, bijvoorbeeld over de schaapskudde, eetbare vruchten en boomsoorten. Een andere nieuwe speurroute vertrekt vanaf camping Si-Es-An in Balkbrug. Een avontuurlijke speurtocht van 3 km met spoortekens en allerlei vragen over reptielen, vogelgeluiden: ‘Ontrafel Haardens Mysterie’.

Gemaakt door Junior Rangers van Landschap Overijssel
De speurtocht op de Lemelerberg is gemaakt door de Junior Rangers van Landschap Overijssel; een groep enthousiaste jongeren die zich actief inzet voor natuur & landschap. Als Junior Ranger leer je alles over het werk van de boswachter en help je mee bij het onderhoud van de natuur, uiteraard begeleid door medewerkers en vrijwilligers van Landschap Overijssel. Meedoen met de Junior Rangers? Kijk op: www.landschapoverijssel.nl/juniorrangers

Nieuwsgierig naar de speurroutes?
Ook een speurtocht doen? Download de gratis routeapp ‘wandelen in Overijssel’ via de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play Store (voor smartphone en tablet met Android) en zoek naar ‘speurroute’.