Algemene informatie

06 juli, 18.07 uur

Uitzonderlijke prestatie Obed Redder op D-examen slagwerk

OMMEN - Obed Redder behaalde zaterdagavond 4 juli glansrijk met het cijfer 10 zijn D-diploma slagwerk. Redder (17) is lid van muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) Ommen.

Voor het D-examen, het hoogste examenniveau voor amateurmuzikanten, had redder samen met zijn docent Christiaan Saris van TacT Muziek een concertprogramma van een uur samengesteld. Met dit programma liet Redder zien alle muzikale en instrumentale vaardigheden uitstekend te beheersen.  Naast de kleine trom waren het drumstel en de melodische instrumenten marimba en vibrafoon onderdelen van een prachtig muzikaal programma. Zo was er in het programma een marimbaduet met Thomas Webbink, 'Catching Shadows' van Ivan Trevino, speelde Redder 'Tornado' van Mitch Markovich en een door Redder zelf gecomponeerde solo op kleine trom bij de muziek van Brian Tyler: 'Furious 7'.

Examinator André Floors was erg onder de indruk van het hoge niveau van musiceren en waardeerde het examen met het hoogste cijfer 10. Docent Christiaan Saris en opleidingscoördinator Karst Veurink van SDG Ommen toonden zich zeer trots op deze uitzonderlijke prestatie van Redder.  Redder heeft met het behalen van zijn D-diploma zijn muzieklessen afgerond, maar hij blijft speler van het slagwerkensemble van SDG Ommen. Beeldmateriaal van het examenconcert van Obed Redder is te zien op de website www.sdgommen.nl