Algemene informatie

12 maart, 21.03 uur | Door Evert-Jan

Uitreiking Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs

OMMEN - Op woensdag 14 maart zal de jaarlijkse Duurzaamheidsprijs worden uitgereikt door D66 Gedeputeerde Annemieke Traag, portefeuille Energie, Duurzaamheid en Milieu.

De uitreiking vindt plaats in de voormalige Stationsrestauratie “Spoor 7” te Ommen op woensdag 14 maart om 19:30.

De genomineerden zijn:
- Hardenberg: Het Boerdereitje te Schuinesloot. Waar de kippen vrij rondlopen, waar zorg met agrarisch wordt verenigd en de producten regionaal worden verkocht onder leiding van Henri Sieljes en Marco en Yvonne Zuidema.

- Ommen: Camping Lemeleresch, Tinus en Wilma Ellenbroek runnen daar al tientallen jaren een camping van hoge kwaliteit en gastvrijheid op een zo mogelijk duurzame basis. Energiezuinig, milieuvriendelijk en harmonie met de natuur. Met name maken ze indruk door de manier waarop activiteiten voor kinderen bijdragen aan het begrip en de waardering voor natuur en duurzaamheid.

- Dalfsen: The Greenman Project, diverse projecten in Dalfsen, waaronder "het levende dorp". Initiatieven worden ook landelijk uitgevoerd vanuit Dalfsen door Bob en Cathelijn Radstake. Op hun website worden diverse gerealiseerde projecten gepresenteerd.

De jury bestaat uit:
Mevrouw Mirjam Dijsselhof (kandidaatraadslid te Balkbrug; voorzitter), Mevrouw Daniëlle Schwartz (kandidaat raadslid te Dalfsen) en Mevrouw Roos ter Beek (oud-raadslid te Ommen)

De prijs zelf bestaat uit een kunstwerk (schilderij) vervaardigd door Azat Malikov, lid van het kunstenaarscollectief Vechtdalkunsten.

De prijs is vernoemd naar Antoinette Stegeman-Drijber. Zij was prominent en actief D66-er in Ommen. Ze zette zich, onder meer als lid van de gemeenteraad, in voor duurzaamheid. Mede op haar initiatief werd eerder al een periodieke Milieuprijs uitgereikt door D66 Ommen. Helaas is Antoinette in december 2013 veel te vroeg overleden. Haar werk voor Ommen en haar inzet voor het milieu verdienen een blijvende herinnering. Daarom is de duurzaamheidsprijs van het in 2012 opgerichte D66 Vechtdal sindsdien naar haar vernoemd.