Algemene informatie

21 november, 11.11 uur

Tweede editie Kerst rondum de Kaerke

OUDLEUSEN - "De Kaerke stiet in’t midden, De Wiekelaar d’r noast” Deze regel uit het volkslied van Oudleusen, was de inspiratiebron voor de organisatie van het kerstevent “ Kerst rondum de Kaerke’. Net zoals de kerk en de Wiekelaar symbool staan voor samenhorigheid in Oudleusen, zo ook is dit bij ‘Kerst rondum de Kaerke’ van toepassing. In 2017 vond de eerste editie van dit evenenement plaats en was direct een enorm succes.

Daarom tekenen ook in 2018 de Vrienden van Oudleusen voor de tweede editie van dit evenement. Op zaterdag 15 december tussen 16:00 – 00.00 uur zal er weer een prachtig programma te wonderen zijn rondom de kerk van Oudleusen met veel stands.
Ook zal het Dickens Theater dit jaar niet ontbreken. Voor de kinderen komt er een speciale tent, waarin ook zij van een prachtig programma kunnen genieten. De concerten in de kerk waren vorig jaar naast het Dickens Theater één van de hoogte punten. Ook dit jaar hebben bekende koren/ orkesten en solisten hun toezeggingen gedaan. Wat dacht u van de Politiekapel Noord-Oost Gelderland, D-vote Zwolle, de Lofstem Oudleusen, de 14 jarige talentvolle organist Michael Verniers Oosterwolde en Living Water Genemuiden.
In het middagprogramma zullen er ook weer diverse competitive spelen plaats vinden. Vorig jaar was het vrachtwagentrekken een lust om naar te kijken, dit jaar wordt de uitdaging nog wat groter. Want wie trekt die grote trekker als eerste over de finish lijn?

Het avond programma ( 20:00 – 01:00 uur ) vind plaatst op het dorpsplein. Dit jaar wordt het gehele dorpsplein overkapt met een tent. De aftrap is door de Vechtdal College Bigband Ommen, met eigen ogen en oren kunt u deze muzikale jongeren bewonderen en ervaren wat er tegenwoordig allemaal op muziek gebied gebeurd op scholen. Ook de winnares van The Voice of Ommen Felicia Westerhof maakt dit jaar haar opwachting in Oudleusen. Dj Eric Witteveen zal de avond verder muzikale invulling geven. Als hoogte punt heeft de organisatie een wel zeer bijzondere artiest weten vast te leggen, namelijk zwarte Jannes.

De opbrengst van Kerst rondum de Kaerke zal gedeeltelijk gaan naar de aanschaf van een duofiets ( Plaatstelijk Belang ) in Oudleusen, verbouwing pastorie NH-Kerk en het Evenemententerrein Oudleusen -Stichting BEST.