Algemene informatie

09 juli, 20.07 uur

Traject ‘Ervaringsleren’ Alfa-college groot succes

HARDENBERG/COEVORDEN – Begin mei dit jaar zijn vijftien enthousiastelingen gestart met het traject ‘ervaringsleren’ in Coevorden. Het traject is ontstaan in samenwerking met de gemeente Coevorden, Treant, De Nieuwe Zorg thuis, Tangenborgh, Saxenburgh en het Alfa-college. Maandag 8 juli was de laatste dag en deze werd feestelijk afgesloten met alle betrokken partijen. Alle deelnemers ontvingen een verklaring van deelname en er werd geëvalueerd.

Enkele reacties van deelnemers na het positief afronden van het traject:
“Liefde, mededogen en zorg voor anderen zijn een ware bron van geluk” en “You only fail, when you stop trying. Trust yourself!” Het traject is gestart om potentiële mensen kennis te laten maken met zorg en welzijn. Mensen die interesse hebben in het werken in zorg en welzijn, maar om verschillende redenen dit nog niet hebben kunnen onderzoeken. Ervaringsleren in de praktijk én met iedere week ook een aantal uren theorie waarbij ze geleerd hebben wie ze zelf zijn en de kwaliteiten die ze bezitten, omgaan met dementie, communicatie en samenwerken. Tien weken lang hebben de deelnemers ervaring op gedaan binnen één of meerdere bovenstaande organisaties, wat voor een aantal mensen heeft
geresulteerd in een baan, mogelijkheid tot volgen van een opleiding of vrijwilligerswerk.

Volgend traject
Tijdens de evaluatie werd aangegeven dat het traject ook zeker langer had mogen duren. Daarom start er in november 2019 een volgend traject van 20 weken. Informatie zal vanaf september gedeeld worden via gemeente en verschillende media.