Algemene informatie

05 december, 13.12 uur

Tijdelijke korting op woningbouwkavels

REGIO - De tijdelijke korting op de grondprijs van woningbouwkavels van 10 euro per vierkante meter (exclusief btw) wordt met één maand verlengd tot 1 februari 2015. Dit biedt aspirant-kopers van een kavel waarbij het niet lukt om de akte nog dit jaar te laten passeren, toch de mogelijkheid gebruik te maken van deze aantrekkelijke korting.

De gemeente Hardenberg biedt in diverse kernen bouwkavels aan waarop particulieren een woning kunnen bouwen. Hoewel de grondprijzen slechts een deel uitmaken van de totale kosten van een nieuwbouwwoning, geeft een tijdelijke verlaging van de grondprijs de woningmarkt een duwtje in de rug. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders in september 2013 besloten de grondprijzen voor woningbouwkavels tijdelijk te verlagen met 10 euro per vierkante meter (excl. btw). Voor een gemiddelde kavel van 275 vierkante meter betekent dit een korting op de kavelprijs van  2.750,- euro (excl. btw). 

Woningmarkt stabiliseert
De Hardenbergse woningmarkt begint zich te stabiliseren en trekt op enkele locaties zelfs aan. Dit blijkt uit een toename van de verkoop van woningbouwkavels in de gemeente Hardenberg in het afgelopen jaar. Sinds de invoering van de tijdelijke maatregel zijn 67 kavels met een korting op de grondprijs verkocht. Daarnaast staan nog 23 woningbouwkavels in optie. 

Maatregel met één maand verlengd
Om aspirant-kopers en andere belangstellenden toch nog de gelegenheid te bieden gebruik te maken van de tijdelijke korting, wordt de maatregel met één maand verlengd. Dit betekent dat iedereen die voor 1 februari 2015 een optie op een kavel neemt en waarbij de akte voor de daadwerkelijke aankoop van de kavel voor 1 mei 2015 passeert, kan profiteren van de korting op de kavelprijs. De lagere grondprijs geldt dus uitsluitend bij het daadwerkelijk afnemen van de bouwkavel. 

Grondprijzen
De grondprijzen in de gemeente Hardenberg zijn afhankelijk van de locatie en het woningtype en variëren van 125 euro per vierkante meter exclusief btw voor goedkope woningen tot 190 euro per vierkante meter exclusief btw. Hiermee liggen de grondprijzen over het algemeen lager dan in andere gemeenten in de regio.