Algemene informatie

01 mei, 21.05 uur

Tennisclub Ommen TCO start met jeugdlessen

OMMEN - Sven trekt zijn latex handschoenen aan, stapt onder het rood-witte afzetlint door, terwijl vijf kinderen hem vragend aankijken. Het zou zo maar de eerste zin uit een thriller kunnen zijn, maar in werkelijkheid is het een beschrijving van de start van de jeugdlessen bij TCO. Zes weken geleden sloot de tennisclub haar tennisbanen en niet veel later werd het gehele sportpark hermetisch afgesloten vanwege Corona. De jeugd mag weer naar tennisles en onze tennistrainer, Sven Boers, en TCO volgen hierbij de strenge protocollen van de KNLTB. Dit houdt onder andere in dat Sven uitsluitend met handschoenen aan de tennisballen mag aanraken, de kinderen allemaal hun ‘eigen’ ballenbuis hebben om ballen te rapen. Ouders mogen niet uit de auto als ze hun kind komen brengen en geven afzetlinten de route aan. 

Jurre en Sep staan nog een beetje verlegen bij het hek te wachten, maar hebben heel veel zin om te gaan tennissen. “Ik vond het wel jammer dat de lessen niet meer door gingen en dat je ineens niks meer mocht. Niet meer naar school, niet meer naar tennis”, zegt Jurre. Ze verwachten dat de les wel wat anders zal zijn, geen handjes geven als je gewonnen hebt en misschien iets minder actief, maar dat komt vast goed. Want Sven heeft de training tot in de puntjes voorbereid en conform alle regels ingericht. De kinderen luisteren aandachtig naar zijn heldere uitleg en pakken de nieuwe regels goed op. “Die ervaring had ik gisteren in Dedemsvaart ook”, zegt Sven. “De lessen zijn wat simpeler qua opzet en een warming-up met tikkertje zit er niet in, maar met de aanpassingen is het toch goed te doen.” Tennisschool Drive biedt zelfs extra trainingen aan voor kinderen om nog vaker lekker te kunnen tennissen.

Bram Hoving staat namens het bestuur tevreden toe te kijken, hoe de kinderen over de baan rennen en weer kunnen genieten van het tennisspel. “We willen bewust rustig opstarten met onze eigen jeugdleden en kijken hoe het allemaal in de praktijk loopt. Het protocol van de KNLTB is voor ons leidend en daar houden we ons strikt aan. Mocht dit allemaal soepel gaan, dan kunnen we kijken wat er binnen de richtlijnen mogelijk is voor jeugd die (nog) geen lid is.”