Algemene informatie

03 augustus, 11.08 uur

SV Dalfsen treedt toe tot ‘Groene Club’

DALFSEN - SV Dalfsen wordt onderdeel van de ‘Groene Club’, dit meldt de club op haar website. De Groene Club is opgericht door de KNVB en heeft als doel sportverenigingen in Nederland te verduurzamen.

De Groene Club biedt inzicht in de huidige situatie van de vereniging en deelt kennis waarmee clubs het energiepotentieel kunnen realiseren. Met die kennis kunnen verenigingen vervolgens wensen en behoeften voor het daadwerkelijk nemen van de maatregelen inzichtelijk maken. De Groene Club denkt mee over financiële oplossingen en stelt in samenwerking met de vereniging een implementatieplan op. Zo ontzorgen ze de clubs op weg naar een duurzame sportaccommodatie.

SV Dalfsen heeft een energiescan aangevraagd bij De Groene Club. De onafhankelijke energieadviseur komt in augustus kijken naar de mogelijkheden voor energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. De resultaten worden daarna binnen twee weken besproken. Er zal gekeken worden naar binnen- en buitenverlichting, regeltechniek, isolatie, verwarming, watergebruik en de mogelijkheden tot het opwekken van groene stroom. 

De Mixed Hockey Club uit Dalfsen heeft zich als enige club uit de regio al eerder aangesloten bij de Groene Club.