Algemene informatie

03 augustus, 22.08 uur

Sukerbietenfeest in afgeslankte vorm

LEMELERVELD - Het Sukerbietenfeest zal dit jaar slechts een weekend lang duren en wel van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus. In dit weekend zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud, dit is te lezen op de website van het feest.

Vrijdag 7 augustus
Om 10.00 uur gaat het dorpsfeest van start met het Ten Broeke Beachvolleybal. In de heren prestatie poule zijn nog enkele plekken beschikbaar, alle andere poules zijn vol. Voor Zwakie’s Pubquiz waren de 60 beschikbare tafels binnen enkele uren al vol geboekt, dat belooft vrijdagavond weer een gezellige avond te worden. De quiz begint om 19.30 uur.

Zaterdag 8 augustus
Vanwege de verwachtte warmte begint de kindermorgen al om 09.00 uur met kids van de basisschool. Bij een koel en verfrissend zwembad Natuurlijk Heidepark zijn er activiteiten met sport, spel en water. Deelname is € 2,00. Opgeven is niet nodig. Neem zwemkleding en een handdoek mee. Deelnemers kunnen zonder extra kosten na 11.00 uur te gast blijven.

In tussentijd gaat de braderie om 10.00 uur van start in de Dorpsstraat en wordt het terras geopend. Op het evenemententerrein zijn de volleybalnetten ingewisseld voor doelen voor het Auto van Ewijk/LHC Beachhandbal. Er wordt niet alleen gehandbald, er wordt bij het Jeu de Boules toernooi op het scherpst van de snede gestreden. Het programma krijgt die avond een vervolg met de Sukerbieten Bingo. Zowel voor beachhandbal als voor bingo is aanmelden niet meer mogelijk, bij de Jeu de Boules zijn nog wel plekken beschikbaar.

Zondag 9 augustus
Opgave voor de Catering Raymond de Haan Picknick is nog mogelijk. Er is keuze tussen de doe het zelf-versie en het verzorgde arrangement. Informatie en opgave via sukerbietenfeest.nl
Ook is opgeven nog mogelijk voor de Blitsspul Spelletjesmiddag. Lekker op een terrasje aan tafel spelletjes spelen.

Terrassen
Alle horeca voorzieningen zijn rondom Café Reimink en de plaatselijke horeca. Het Kroonplein voor en de parkeerplaats achter Café Reimink worden omgetoverd tot terrassen. Op het Kroonplein is reserveren niet nodig en kun je, mits er plek is, rustig plaats nemen om een drankje te bestellen. Het parkeerplaatsterras is niet vrij toegankelijk, hier is het alleen toegestaan plaats te nemen als je hebt deelgenomen aan/ bent ingeschreven voor een activiteit.

Corona maatregelen
Iedereen is bekend met het Corona virus. De organisatie doet haar uiterste best om de bezoekers zoveel mogelijk te laten genieten van het Sukerbietenfeest. De 1,5 meter regel, handen wassen, looproutes, niet zingen of dansen, online registratie, etc. Er zijn tal van maatregelen waar iedereen zich aan moet houden, De organisatie doet dan ook een dringend beroep op iedereen om de regels of instructies van de organisatie na te leven, zodat het een super gezellig weekend kan worden.