Algemene informatie

10 februari, 17.02 uur

Strijdvol OZC nu wel langs DES Nijverdal

Bron: vvozc.nl

OMMEN - Op sportpark Westbroek werd zaterdag de tweede competitiewedstrijd van na de winterstop gespeeld tegen DES uit Nijverdal. Een oude bekende voor de mannen uit Ommen. Destijds, de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, leken de drie punten na 20 minuten al binnen te zijn. Uiteindelijk bleven de 3 punten echter in Nijverdal na een knotsgek slot.

Dat er het een en ander goed te maken was bleek al snel aan de instelling van de kanaries. Felheid, gedrevenheid, geconcentreerd en bovenal werklust overheersten. Dit resulteert gelijk in een aantal goede mogelijkheden. Via de vleugels worden diverse OZC-ers in stelling gebracht. Tom Kok en Jesse de Lange waren al vroeg in de wedstrijd dicht bij een openingsdoelpunt. Desondanks is de grootste kans uit de beginfase voor de bezoekers. Brian Eshuis schiet van dichtbij, uit de kluts, op doel. Zijn poging spat, gelukkig, uiteen op het aluminium boven Rob Schuldink. Na twaalf minuten spelen is het raak aan de andere kant van het veld. Tom Simons komt goed door aan de linkerkant en geeft de bal strak voor op Niel Koggel. Zijn rebound belandt pal voor de rechterschoen van Jesse de Lange. Jesse twijfelt niet en schiet hard binnen. Aan alles merkte je dat de ploeg uit OZC een succeservaring nodig had. Naarmate de wedstrijd vordert begint de thuisploeg steeds beter te spelen. Duels worden op elke plaats van het veld gewonnen. De tweede ballen zijn voor de mannen van OZC en Tom Kok is de gevaarlijkste speler aan de kant van DES, Pieter Rozema, geen moment uit het oog verloren.
De trouwe supporters van OZC worden vandaag eindelijk weer eens getrakteerd met goed voetbal. Voor hen kon het in de rust al helemaal niet op, omdat er ook nog eens een overheerlijke kop Snert werd aangeboden door de eerste selectie.

Desalniettemin ligt de focus in de rust vooral op het niet verspelen van deze voorsprong. Geconcentreerd blijven, geen onnodige vrije ballen weggeven en vooral doorgaan waar het gebleven was.

Vrij snel in de tweede helft bleek dat OZC ook na rust goed uit de startblokken is gekomen. Middels diverse individuele acties op de zijkanten worden er een aantal serieuze mogelijkheden gecreëerd. Simons mist net uit een prima voorzet van Lars Dunnewind. Niel Koggel kopt uit de daaruit ontstaande voorzet net over. Maar, echt pijn doet het de ploeg uit Nijverdal vooralsnog niet. Gelukkig doet Tom Simons dat later in de wedstrijd wel. Centrale verdediger Mark van Schooten gaat geweldig in de fout. Millennium kid Tom Simons komt door een onderschepte breedtepass op doelman Hogenkamp aanrennen. Beheerst als hij is, wipt hij de bal in de verre hoek. Een bevrijdende en meer dan verdiende 2-0. Harm Jan Tip, dronk zijn eerste biertje al toen Simons nog in de wieg lag, wordt aan het einde van de wedstrijd uitgeroepen tot Man of the Match. De blanke Kante van OZC speelde een prima pot en was de aanjager op het middelveld. Dat de aanvoerder van OZC, al zo oud is, dat zie je er niet aan af. Als blijk van waardering krijgt de aanvoerder van OZC dan ook een gedestilleerd drankje aangeboden door Wijnhuis Ommen.

Zaterdag speelt OZC uit Holten tegen Blauw – Wit.