Algemene informatie

27 oktober, 12.10 uur

Sinterklaas komt naar Ommen

OMMEN - De Handelsvereniging Ommen heeft een brief ontvangen van Sinterklaas. Daarin schrijft de Sint dat hij graag weer een nachtje voor de landelijke intocht al naar Ommen komt. Het beviel Sinterklaas vorig jaar erg goed om in Ommen een nachtje uit te rusten voor hij naar de landelijke intocht gaat en de drukke tijd in Nederland voor hem begint. De HVO vindt het fijn dat het Sint en zijn Pieten zo goed bevalt in Ommen en is dan gelijk begonnen om weer een mooie intocht voor Sinterklaas te organiseren.

Op vrijdag 14 november om 18.30 uur zal de stoomboot aanleggen aan de kade bij de Zwolseweg in Ommen (bij Rederij Peters). Als Sint en zijn Pieten van de boot zijn, zullen zij via de Voorbrug en Hessel Mulert Brug naar de Markt gaan, waar ze natuurlijk feestelijk verwelkomt worden. Om 20 uur vertrekt Sint vervolgens naar het Sinterklaashuis in de Kerkstraat. De Sinterklaascommissie zorgt ervoor dat de kade en de Markt leuk aangekleed worden, maar de kinderen kunnen ook helpen. Door een lampion mee te nemen naar de intocht, maken ze er een nog mooier feest van.

Op zaterdag 15 november komt Sint na de intocht in Gouda terug naar Ommen voor het Sintfestival. Van 13.30 tot 17.00 uur is het centrum van Ommen gevuld met spelletjes, springkussens, Zwarte Pieten, workshops en meer. Kinderen kunnen gratis aan de activiteiten meedoen en kunnen zelfs een Pietendiploma halen. Tijdens het festival is het Sinterklaashuis ook geopend, waar iedereen Sinterklaas even een handje kunnen komen geven.


Op 22 en 29 november is het Sinterklaashuis ook geopend, beide dagen van 14.00 tot 17.00 uur. Op deze middagen is er een leuk spel door het centrum waarbij de winnaar door Sinterklaas thuis bezocht zal worden. Op donderdag 4 december is er een extra koopavond en is het Sinterklaashuis voor de laatste keer geopend van 19.00 tot 21.00 uur.