Algemene informatie

22 januari, 19.01 uur

SchuldHulpMaatje helpt ook in de coronacrisis

VECHTDAL - Veel mensen raken door de coronacrisis hun werk kwijt. Dat betekent meestal ook een forse achteruitgang in inkomen. Wie dat niet goed kan opvangen, komt al snel in financiële problemen. Veel mensen schamen zich zo daar zo voor, dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje in Dalfsen op zoek. 
De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje denken mee hoe je kunt rondkomen van een lager inkomen. Ook als er nog geen schulden zijn. Wie al wel betalingsproblemen heeft, kan hulp krijgen van een Maatje om weer uit de financiële problemen te komen. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.
Al duizenden mensen in Nederland zijn in de afgelopen jaren door een Maatje geholpen om hun geldzorgen weer onder controle te krijgen. Onder normale omstandigheden komt een maatje bij de hulpvrager thuis, maar dat is in deze tijd van corona niet mogelijk. Gelukkig zijn er tal van andere mogelijkheden om contact te houden, zoal bellen, mailen, Whatsapp, een videoverbinding en natuurlijk de papieren post.

Geldzorgen veroorzaken veel stress. Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Iedereen met (dreigende) financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de schulden ook is. Aanmelden voor hulp bij financiële problemen is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.uitdeschulden.nu of bel 0625486316. De coördinator Bernhard neemt dan contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Wil je liever eerst zelf zien hoe je er financieel voorstaat, doe dan anoniem de test op www.uitdeschulden.nu. Binnen een paar minuten weet je of het nodig is om in actie te komen.