Algemene informatie

29 september, 08.09 uur

Schaatslessen voor de jeugd op kunstijsbaan in Assen

OMMEN - Ieder jaar houdt de KNSB schaatslessen voor kinderen van de basisschool. Hiervoor moet je op of na 1 oktober 2001 geboren zijn. De minimum leeftijd is 5 jaar. Bij het jeugdschaatsen staat plezier voorop. Door allerlei leuke spelletjes en oefeningetjes leer je spelenderwijs de basis van de schaatstechniek. Hierdoor kun je in een of meerdere seizoenen les goed leren glijden. Op de dagen dat er natuurijs ligt kun je dan al goed vooruit komen en tochten maken.

De lessen worden in vier niveaugroepen gegeven. Kinderen die nog nooit hebben geschaatst komen bij de beginnersgroep (ofwel de krabbelgroep). Hier wordt met spelletjes het eerste schaatsen bijgebracht. Leren vallen en opstaan is daar ook onderdeel van. Hierna wordt er op verschillende niveaus les gegeven. In een schaatsles leren we verschillende dingen die belangrijk zijn voor het schaatsen. Een paar voorbeelden:
• Hoe moet je op de schaats staan.
• Wat is een goede schaatshouding.
• Hoe moet je afzetten bij het schaatsen.
• Hoe ga je een bocht rijden.
• Hoe kun je remmen.
• Wat doe je als je valt.


Het seizoen van jeugdschaatsen loopt vanaf zaterdag 1 november tot 21 februari. Elke week schaats je op de ijsbaan van De Bonte Wever drie kwartier met hetzelfde groepje en dezelfde trainer. Tijdens de lesuren is de ijsbaan volledig voor de lessen beschikbaar en zijn er geen recreatieve schaatsers op het ijs zoals tijdens de publieksuren. Na de twaalf lessen wordt het seizoen afgesloten met het diploma schaatsen. Ieder jaar doen weer 250 tot 300 kinderen mee.

Opgeven met vermelding van naam, adres, telefoonnr. en geboortedatum kan bij IJsvereniging De Doorloper Ommen: secretariaat.dedoorloperommen@gmail.com. Bij voldoende aanmeldingen wordt gezamenlijk vervoer geregeld.