Algemene informatie

12 september, 09.09 uur

Saxenburgh Groep organiseert Open dag Ouderenzorg

OMMEN - Zaterdag 3 oktober van 10.00 tot 15.00 uur houdt de Saxenburgh Groep een Open dag op vier ouderenzorglocaties in de regio.

Doel is om de mensen kennis te laten maken met de wijksteunpunten en de vele mogelijkheden van zorg en ondersteuning bij het ouder worden.
De Open dag heeft als thema meegekregen: ‘Zorg in beweging’.

Nijenhaghen in Ommen, Oostloorn in Hardenberg, ’t Welgelegen in Gramsbergen en Aleida Kramer in Coevorden zetten zaterdag 3 oktober hun deuren wijd open voor publiek.
Het thema van de Open dag ‘Zorg in beweging’ is niet toevallig zo gekozen. “Er is immers veel beweging in de wet- en regelgeving rondom met name de ouderenzorg”, aldus woordvoerder Greetje Leuninge van de Saxenburgh Groep. “Ouderen blijven langer thuis wonen. Dit vraagt om een andere manier van zorgondersteuning. Als zorgorganisatie spelen wij daarop in. De Saxenburgh Groep heeft vele mogelijkheden van zorg op maat, ook thuis. Dat willen we tijdens de Open dag graag laten zien. Daarbij zijn ook andere zorg- en welzijnspartners van belang, reden dat bijvoorbeeld de Samen Doen teams van de gemeente ook vertegenwoordigd zijn.” Voor patiëntenverenigingen en belangenorganisaties is eveneens een plaatsje ingeruimd. Op de locatie geven medewerkers, vrijwilligers of bewoners zelf rondleidingen, met daarin opgenomen bezichtiging van een appartement.

Het thema beweging is ook letterlijk genomen. Greetje Leuninge: “Het is voor iedereen goed om in beweging te blijven, zeker voor ouderen. Daarom zijn er op de Open dag ook verschillende activiteiten waar de bezoekers zelf lekker actief aan kunnen meedoen, zoals fitness onder begeleiding. Maar denk ook aan uitleg over hulpmiddelen om te kunnen blijven bewegen.” Verder zijn er fiets- en wandeltochten uitgezet, kun je je geheugen testen, gratis kennismaken met creatieve workshops, genieten van muziek en een kopje koffie en nog veel meer. Behalve de deelnemende locaties, zijn ook de andere ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep vertegenwoordigd op 3 oktober.

Jongeren en opleiding
De Open dag is niet alleen interessant voor ouderen, maar zeker ook voor jongeren die erover denken om in de zorg te gaan werken. Op elke locatie staat de afdeling opleiding van de Saxenburgh Groep met een stand of informatiemateriaal. Daarnaast presenteren de opleidingsinstituten Alfa College – in Ommen en Landstede – in Hardenberg zich. Ook is er materiaal om aan den lijve te ervaren hoe het voelt om ouder te zijn. Giel Beelen kan erover meespreken hoe dat voelt, toen hij zichzelf tijdens Lowlands afgelopen zomer in een ouderdomspak hees in het kader van een onderzoek.

Parkeren
De organisatie roept belangstellenden op om, indien mogelijk, lopend of per fiets te komen in verband met beperkte parkeerruimte dichtbij, met name in Ommen en Hardenberg. Op enige afstand is er wel parkeerruimte gevonden. Dit wordt met borden aangegeven. Meer informatie en updates over het programma over de Open dag op 3 oktober staat op de website www.saxenburgh/ouderenzorg/opendag.