Algemene informatie

27 oktober, 11.10 uur

Saxenburgh Groep opent deuren Radiologieafdeling

REGIO - Op zaterdag 8 november is het Dag van de Stralende Beroepen in Nederland. De Saxenburgh Groep opent op deze dag de deuren van het Röpcke-Zweers ziekenhuis te Hardenberg voor publiek. Tussen 13.00 tot 16.00 uur is mogelijk om achter de schermen te kijken op afdeling radiologie.

De Dag van de Stralende Beroepen is de Nederlandse vertaling van de “World Radiography Day” en viert de ontdekking van de naar professor dr. W.C. Röntgen vernoemde straling. De jaarlijkse viering schenkt aandacht aan de belangrijke rol van professionals werkzaam in de medische beeldvorming en radiotherapie, gericht op kwaliteitszorg en veiligheid van patiënten. Bezoekers kunnen achter de schermen kijken op de algemene röntgenkamers, de echografie, mammografiekamer, de gecombineerde angiografie / hartcatherisatiekamer en de Open MRI.


Bezoekers kunnen op 8 november ook het college, “Wat stralen wij?!” bij wonen. Het college is om 13.30 en 14.30 uur. De presentatie demonstreert wat straling precies inhoud en op de afdeling is het mogelijk om te bekijken hoe dit in de praktijk wordt toegepast.


Voorafgaand aan de Dag van de Stralende Beroepen geeft de Saxenburgh Groep op dinsdag 4 november presentaties op de beroepsvoorlichtingavond van het Vechtdal College. Hier ligt de nadruk op informatie rondom het beroep Medisch Beeldvormings- en  Bestralingsdeskundige (MBB’er). Na het voltooien van de 4-jarige opleiding is het mogelijk om in de verschillende velden zoals, radiodiagnostiek, radiotherapie, nucleaire deskundige en echografie te werken. Werken als MBB’er combineert het werken met mensen en techniek.


Dag van de Stralende Beroepen
De Dag van de Stralende Beroepen viert de ontdekking van de naar professor dr. W.C. Röntgen vernoemde straling. Deze ontdekking werd gedaan op 8 november 1895. In Nederland voor het eerst georganiseerd in 2004. Het is een unieke gelegenheid om het belang van medische beeldvorming en radiotherapie voor de gezondheidszorg onder de aandacht te brengen van het publiek en van scholieren. Het is een dag om stil te staan bij de waarde van medische stralingstoepassingen in de gezondheidszorg en het belang van deskundigheid van de professionals die deze technieken gebruiken voor onderzoek en behandeling.