Algemene informatie

19 mei, 15.05 uur

S.V. Dalfsen voor de derde keer op rij kampioen

DALFSEN - SV Dalfsen is zondagmiddag voor het derde jaar op rij kampioen geworden. Na het kampioenschap van de vierde en derde klasse is daar nu het kampioenschap van de tweede klasse aan toegevoegd. Met vier punten voorsprong op VV Lemelerveld kon Dalfsen het kampioenschap in eigen huis binnen halen. Geen Dalfsenaar die er aan twijfelde dat dit ging gebeuren in de wedstrijd tegen Erica.

Op het veld werd al snel de daad bij de verwachtng gevoegd door een doelpunt van Sjoerd Klarenbeek na 33 seconden. Hierna kabbelde de wedstrijd voort met kansen voor beide teams. S.V. Dalfsen geeft het publiek kort voor rust waar het voor komt. Twee mooie goals. Jeroen Kamphuis kopt de 2-0 binnen en even later zorgt Daan van der Vegt voor de 3-0 ruststand. In de tweede helft gunt trainer Jacob Grooten nog een paar spelers minuten in een voor hun laatste thuiswedstrijd en wordt het feest langs de lijn al in gang gezet. 

Dat Erica is de slotfase nog een keer scoort is puur voor de statistieken. SV Dalfsen is dan op en rond het veld al bezig met het derde kampioensfeest op rij en is volgend seizoen eerste klasser.