Algemene informatie

22 juli, 20.07 uur

RIVM meldt in Vechtdal nieuwe besmettingen COVID-19

VECHTDAL - De nieuwe cijfers van het RIVM leren dat er wederom nieuwe gevallen van Coronabesmettingen in het Vechtdal zijn geconstateerd. In Dalfsen zijn twee nieuwe besmettingen, in Zwolle twee, in Staphorst één en in Ommen is één persoon positief getest de afgelopen periode. Hoe het met deze personen gaat is niet bekend. In de gemeente Hardenberg is de afgelopen week geen persoon positief getest. 

Nieuwe cijfers
In het hele land nemen de besmettingen toe, het RIVM meldt de afgelopen weer 987 nieuwe gevallen van COVID-19. Een week eerder waren dat er 534. De helft van deze personen is 57 jaar of ouder. Tot op heden zijn de meeste besmettingen in het westen van het land te lokaliseren. Inmiddels is ook duidelijk dat veel besmettingen thuis plaatsvinden. Samenhangend is er een toename door contact met collega's, vrienden, familie en in het uitgaansleven en op feestjes.

De boodschap die Fred Grapperhaus woensdagavond in de persconferentie meegaf is: "Het is van groot belang dat we ons aan de basisregels houden. Houd 1,5 meter afstand, blijf thuis en laat je testen bij klachten, vermijd drukte, was je handen en werk toch zoveel mogelijk thuis."