Algemene informatie

20 september, 14.09 uur

Reis mee! tijdens de Kinderboekenweek in de Bibliotheek

HARDENBERG - De Bibliotheken in Dedemsvaart en Hardenberg bruisen tijdens de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober. Het thema dit jaar is ‘Reis je mee’. Daarom organiseren ze op zaterdag 5 en 12 oktober leuke activiteiten.
Op 5 oktober kunnen kinderen van 9 jaar en ouder komen kijken naar de voorstelling ‘Cliffhanger’ in De Baron te Dedemsvaart. De voorstelling wordt gespeeld door Gert-Jan Groen en Harro van Lier. Gert-Jan Groen heeft zijn roots in Dedemsvaart en voor velen geen onbekende. Cliffhanger is het verhaal van John, een held die niet weet dat hij de held is. Een anti-held. Een saaie man, met een saai leven waarin alles altijd ontzettend saai en hetzelfde is. Totdat Monica, de koffiejuf, in zijn leven komt. Dan gaat alles in het leven van John op de kop. Een komische, spannende en interactieve voorstelling, want het publiek heeft continue invloed op het verloop van de voorstelling. De voorstelling begint om 15.30 uur en kost €7,50 pp. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek.
Op zaterdag 12 oktober staat de Kinderboekenweek centraal in de bibliotheek in Hardenberg. Van 10.00 - 14.00 uur staat alles in het teken van voertuigen.


We krijgen bezoek van een brandweerauto, je kunt een raket knutselen, het FabLab is voor je geopend en natuurlijk kun je de allerleukste boeken uitzoeken over voertuigen. Deze dag is gratis toegankelijk voor iedereen.
Naast activiteiten daagt de Bibliotheek kinderen uit een reis naar de toekomst te maken. Hoe reis je in 2050? Hoe ga je naar je werk, hoe reis je in de vakantie en waar naartoe? Schrijf een fantastisch verhaal, teken een toekomststrip, bouw een futuristisch vervoermiddel. Alle inzendingen worden in de Kinderboekenweek in je eigen Bibliotheek tentoongesteld. Meedoen met de hele klas kan ook. Doe mee en laat je fantasie met je op de loop gaan.
Inleveren kan t/m 1 oktober in de plaatselijke bibliotheek of via info@bibliotheekhardenberg.nl.
Meer informatie over de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek is te vinden op www.bibliotheekhardenberg.nl