Algemene informatie

12 juni, 12.06 uur | Door Henk

Popcorn-caramel nieuwe ijssmaak Ekkelenkamp

Winnaar proeft zijn ijsje voor het eerst tijdens prijsuitreiking op 15 juni

Ommen - Na een spannende stemronde waarbij de strijd voornamelijk ging tussen twee smaken is de ijssmaak popcorn-caramel (salted) met 330 stemmen als winnaar uit de bus gekomen in de wedstrijd van IJssalon Ekkelenkamp om een nieuwe ijssmaak te bedenken. Op 15 juni krijgt winnaar Kerwin van de Hoek uit Nieuwleusen de primeur om als eerst 'zijn' ijsje te eten tijdens de (pr)ijsuitreiking.

De ijssalon gaat nu hard aan de slag om de ingrediënten om te toveren tot heerlijk ijs. Nadat de winnaar het eerste ijsje heeft gegeten is de nieuwe smaak beschikbaar voor iedereen. De winnaar kan zich verheugen op een zomer lang gratis ijs, hij mag namelijk iedere dag zijn zelfbedachte ijsje komen eten.

Meer dan 600 inzendingen
Begin mei riep Ekkelenkamp ijsliefhebbers op om het lekkerste, leukste en meest originele ijsje te creëren met de ijsconfigurator op website www.jouwijs.nl. Uit de meer dan 600 inzendingen selecteerden de ijsspecialisten van Ekkelenkamp negen ijsjes die doorgingen naar een twee weken durende stemronde, waarbij iedereen mocht stemmen. Hierbij ging de strijd al snel om drie ijssmaken. Uiteindelijk liet het winnende ijsje de ijsjes 'Arretjescake met likeur 43' en 'Pure Vechtdal Verleiding' achter zich met respectievelijk 285 en 115 stemmen.