Algemene informatie

19 augustus, 13.08 uur

Oranjefeest Oudleusen

OUDLEUSEN – De straten in Oudleusen worden weer versierd, de wagens voor de optocht weer opgetuigd, Oudleusen is deze week weer in de ban van het Oranjefeest.

Woensdag zijn er activiteiten voor de kinderen met eerst een lampionnenoptocht gevolgd door de kinderdisco in de feesttent.

Op donderdagmiddag begint het met een ouderenmiddag, 's avonds gevolgd door een wandel- en fietstocht door de versierde straten. Later presenteren Bertus en Dineke hun karaoke show en worden de straatprijzen verdeeld.

Vrijdag zijn Bertus en Dineke weer paraat met hun karaoke show voor de kinderen. 'S avonds om 19.30 uur vertrekken de versierde wagens voor hun ronde door Oudleusen, een optocht die veel bezoekers trekt uit de regio. Dit wordt gevolgd door een feestavond met Peter Mans.

Voor motorrijders is er zaterdagochtend ochtend nog een GPS tocht. Zaterdagmiddag wordt er een heuse mini-kermis opgetuigd met veel water. Er zijn kleine bootjes voor de allerkleinsten en voor de groteren is er onder andere de mogelijk om elkaar in het water te slaan door met een zak, zittend op een balk boven het water het gevecht aan te gaan. Ook is er een rodeostier, jeu des boules competitie, schminken, en vele andere attracties.

De dag wordt afgesloten met een groot feest in de tent met optredens van POAR NEEM’N, Harten 10 en Hazes. Kaarten hiervoor zijn ook in de voorverkoop verkrijgbaar bij Cafe Mansier en Cafe Calluna.

Op zondag is er 's morgens om half elf een kerkdienst in de feesttent en 's middags wordt is er het Lindeboon-beachvolleybaltoernooi.