Algemene informatie

15 september, 15.09 uur

Opening van de Bibliotheek op School in de Wiekslag te Bruchterveld

BRUCHTERVELD - Bibliotheek Hardenberg opent woensdag 23 september samen met de Wiekslag in Bruchterveld haar eerste Bibliotheek op School in de gemeente. Bibliotheek Hardenberg opent woensdag 23 september samen met de Wiekslag in Bruchterveld haar eerste Bibliotheek op School in de gemeente.

Het landelijke project, De Bibliotheek op School, vergroot het plezier in lezen. Met dit programma werken de bibliotheek en de school samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. De taal-, lees- en informatievaardigheden van de leerlingen worden hiermee verbeterd. Daarnaast wordt het lezen op een positieve manier aangemoedigd, zowel op school als thuis.

De Bibliotheek op school is veel meer dan een collectie boeken. Vooral de aandacht voor taal- en (voor)leesbevordering maakt dit landelijke programma tot een succes. Leren begint bij lezen. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere
schoolresultaten. Een goede schoolbibliotheek en extra aandacht voor (voor)lezen zorgt ervoor dat alle kinderen de kans krijgen om met plezier leeskilometers te maken.