Algemene informatie

20 september, 15.09 uur

Open Les Viltatelier bij Bodyflower

OMMEN - Natuurlijke materialen worden de laatste jaren steeds meer gewaardeerd door jong en oud. Kleding van wol en zijde draagt prettig en is duurzaam en milieuvriendelijk. Ook interieur accessoires worden steeds vaker van wol gemaakt, kussens, kleden en zelfs schilderijen voor aan de wand. De techniek van het vilt maken is een zeer geschikte techniek om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Vilt maken gebeurt met behulp van schapenwol, water en zeep. Door de wol in dunne laagjes neer te leggen, nat te maken en dan te bewerken ontstaat er een mooie dunne lap vilt. Hier kan je van alles van maken: jurken, jasjes, lampen, kussens, hoeden en meer. Het mooie is dat iedereen de techniek kan leren en zijn/ haar creativiteit erin kwijt kan. Zonder draad en naald toch je eigen kleding maken? Zonder enige ervaring? Dat kan onder begeleiding van Ingeborg Honer-Marsch. Zij is een ervaren en geschoold textieldocent en heeft ruim 20 jaar ervaring met deze bijzondere techniek. Onder het Label 'Puur Wol' maakt ze onder andere sjaals die verkocht worden bij LIV stores in Zwolle en Second Best in Deventer.

Vanaf vrijdagochtend 19 september gaan de workshops bij atelier Bodyflower weer van start. Deze eerste les is een open les, waar je het atelier kunt bekijken, de docente ontmoeten en er wordt van 10.30 tot 11.30 een demonstratie gegeven van de vilttechniek (gratis entree 09.00 tot 11.30 uur).

Voor seizoen 2014-2015 is er een zeer gevarieerd cursusaanbod. Op de donderdagavond en de vrijdagochtend zijn diverse korte cursussen geprogrammeerd. Er is ook een viltcafe waar je met uw individuele vragen en wensen op viltgebied terecht kunt (wel vooraf aanmelden via telefoon of mail). Op donderdagavond 25 september en op vrijdagochtend 26 september start een workshop sjaalvilten, waarin je in twee lessen een prachtige wol/zijden sjaal maakt. Ook op de zaterdagen worden diverse workshops en cursussen aangeboden waaronder een volledige cursus vilten van zes lessen waarin alle technieken aan bod komen. Op zondagmiddag 28 september kun je deelnemen aan de workshop vachtvilten, hier maak je in 1 middag een kleed of kussen van wol van het drentse heideschaap.

Tevens zijn er weer open atelier dagen op zaterdag 27 en zondag 28 september als onderdeel van de route www.vechtdalkunst.nl en www.kunstrouteoverijssel.nl. Voor meer informatie over programma en opgave kijk op www.bodyflower.nl.