Algemene informatie

16 januari, 11.01 uur

Open dag Alfa-college Hardenberg

HARDENBERG – Het Alfa-college in Hardenberg houdt woensdag 28 januari van 14.30 tot 21.00 uur de jaarlijkse Open dag. Iedereen is van harte welkom in het LOC-gebouw, aan de Parkweg 1-1. Dit jaar is de Open dag extra feestelijk. Transport & Logistiek behaalde voor de derde keer op rij een eerste plaats in de landelijke Keuzegids MBO 2015. Ook Onderwijsassistent, MBO-Verpleegkundige en Horeca behaalden een top-3 notering en behoren tot de beste mbo-opleidingen van Nederland.

Naast docenten en loopbaanadviseurs zijn studenten op de Open dag aanwezig om leerlingen en hun ouders/verzorgers te informeren over het mbo-aanbod. Alle opleidingen presenteren zich en er is volop ruimte voor individuele gesprekken. Maar de Open dag is ook bedoeld om sfeer te proeven en beeld te krijgen van de school. Het Alfa-college vindt het belangrijk dat belangstellenden een zo’n compleet mogelijk beeld krijgen. Om alvast een eerste indruk te krijgen is op YouTube de promotiefilm Open dag Alfa-college Hardenberg te vinden.

Levende standbeelden
Er is veel te zien, te doen en te beleven op de Open dag van het Alfa-college in Hardenberg. Zo zijn studenten van de opleiding Onderwijsassistent te bewonderen als levende standbeelden. In de Demonstratiekeuken zijn studenten van de koksopleiding te vinden, die onlangs in de prijzen zijn gevallen bij de kookwedstrijd ‘Junior Chef of the year’. Ze bereiden gerechten en laten bezoekers van alles proeven. De demonstratiekeuken dient als praktijklokaal voor de studenten Horeca en Facilitaire Dienstverlening.  Daarnaast is er extra aandacht voor de BBL-trajecten (werken en leren). Er zijn bijvoorbeeld BBL-mogelijkheden bij de opleidingen Helpende Zorg Welzijn, Verzorgende-IG, MBO-verpleegkundige en SAW.

Opleiding Allround verspaner, niveau 3
Ook docenten van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) zijn op de Open dag te vinden. De technische opleidingen van het Alfa-college in Hardenberg worden namelijk via het RTC aangeboden. Nieuw is de BBL-opleiding Allround verspaner, niveau 3. Deze drie-jarige opleiding start in september 2015 voor leerlingen met een vmbo-diploma kader of theoretische leerweg. Studenten bewerken metaal of kunststof op computergestuurde draai-, slijp- en freesmachines, ook wel Computerized Numerical Control (CNC)-machines genoemd. Verder zoeken ze oplossingen voor technische productieproblemen
Hoe helpen ouders/verzorgers hun kind kiezen?
Zoveel opleidingen en jongeren kunnen er maar één kiezen. Het Alfa-college vindt het belangrijk dat ouders/verzorgers hun kind steunen in de zoektocht naar een beroepsrichting. Daarom is het mogelijk een voorlichting te volgen, waar enkele tips worden gegeven om het gesprek over de vervolgkeuze op gang te brengen.
Meer informatie en meelopen


Meer informatie over alle opleidingen is te vinden op www.alfa-college.nl. Ook is het mogelijk om een dagje met een opleiding mee te lopen. Aanmelden kan via www.meelopenmbo.nl. Voor vragen over de arbeidsmarkt en kans op werk is er de website www.kansopwerk.nl.