Algemene informatie

24 september, 09.09 uur

Onnodige Nederlaag Mariënberg

MARIENBERG - Het leek wel of Mariënberg in Holten van alles wilde op sportpark ’t Vletgoor, de thuishaven van BlauwWit’66, behalve doelpunten maken en winnen. Onderlinge irritaties, niet tevreden zijn met een wissel, slecht verdedigen en dikke kansen kinderlijk eenvoudig om zeep helpen.

De eerste twintig minuten zagen wij ook een goed en aanvallend Mariënberg, natuurlijk ging er van alles mis maar er stond wel een team die naar voren durfde te voetballen. Jammer genoeg was de afwerking onnauwkeurig maar had het hondstrouwe publiek er vertrouwen in, dat kwam vanmiddag wel goed was de overheersende gedachte. Maar geheel tegen de verhouding in kwam de thuisploeg na een kleine vijfentwintig minuten op voorsprong door Jordy Kamphuis. Al kreeg BlauwWit daarbij alle beschikbare hulp van RoodZwart.

Ineens was het redelijke spel als sneeuw voor de zon verdwenen en zakte het niveau van Mariënberg naar een zeer bedenkelijk niveau. Ondanks het mindere spel kregen Roy Doek en Niek Noeverman meer dan 100% kansen maar hadden ze ruzie met de bal. Vlak voor rust ontsnapte Mariënberg zelfs aan een grotere achterstand. Het was een onnodige nederlaag.