Algemene informatie

02 september, 15.09 uur

Omgaan met de e-overheid

OMMEN - DigiD gebruiken, huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw paspoort aanvragen of je verhuizing doorgeven. Meer en meer zaken die je met de overheid doet, gaan digitaal, via internet. Veel mensen vinden dat (nog) lastig. Voor hen start op dinsdag 24 september in de Bibliotheek Ommen een cursus Digisterker.

Deelnemers leren hoe ze kunnen zoeken naar informatie over overheidsdiensten en hoe ze ermee kunnen werken. Bijvoorbeeld: hoe werkt de site van de gemeente en wat moet je doen om online een identiteitsbewijs aan te vragen? Ook gaat de cursus in op de vraag wat de overheid over mensen weet, zoals de opbouw van hun AOW. Daarnaast komt DigiD aan de orde, de ‘digitale sleutel’ voor de overheid.

De cursus vindt plaats op vier dinsdagochtenden op rij, vanaf 24 september, in de Bibliotheek Ommen. Een kleine groep deelnemers krijgt intensieve begeleiding. Deelnemers moeten al een beetje met computers en internet kunnen omgaan. De cursus is gratis; er geldt een bijdrage van € 15,– voor het cursusboek en de koffie of thee.

Meer informatie en aanmelden op www.bibliotheekommen.nl/digisterker