Algemene informatie

31 juli, 18.07 uur

NL leert door: gratis ontwikkeladvies en scholingstrajecten voor Overijsselaars

VECHTDAL - Door corona verandert het werk nog sneller. Het wordt digitaler, meer op afstand en banen verdwijnen, ook in Overijssel. Om werkenden en werkzoekenden zich hierop voor te bereiden biedt NL leert door vanaf 1 augustus gratis ontwikkeladvies voor iedereen. Van zzp’ers en zelfstandig ondernemers tot werkenden en werkzoekenden. Daarnaast starten dit najaar kosteloze (online) scholingstrajecten die Overijsselaars helpt zich voor te bereiden op ander werk of veranderd werk.
Het gratis ontwikkeladvies wordt gegeven door gekwalificeerde loopbaanprofessionals. Zij geven je inzicht in jouw mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan. Zo krijg je een beeld van arbeidsmarktkansen en (bij)scholings-mogelijkheden die aansluiten op jouw ervaring en wensen. Ook helpt het je bepalen of je over alle skills beschikt voor een specifieke baan, of dat hiervoor (bij)scholing nodig is. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van NL leert.

Dit najaar kun je als werkende of werkzoekende ook een gratis (online) scholingstraject volgen. Je kunt hierbij kiezen voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Dit is een ideale manier om jouw kennis of vaardigheden uit te breiden en te updaten. De subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten doet de adviseur of opleider. Jij hoeft dus niets te betalen of voor te schieten. 

Wil jij gratis loopbaanadvies of (bij)scholing in Overijssel? Ga naar hoewerktnederland.nl.
NL leert door is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.