Algemene informatie

19 september, 06.09 uur

Nieuwkomer G. van de Voet verrast W. Bouwhuis bij de Hammerdammer

DEH HAM - In de onderlinge competitie worden de volgende wedstrijden gespeeld. W.Bouwhuis moet het op nemen tegen nieuwkomer G.van de Voet, deze man had voor vijftien jaar terug een verleden bij de club, maar heeft het dambord sinds die tijd niet meer gezien, maar daar was weinig van te merken en geeft Bouwhuis zeer goed partij, en neemt zelfs halverwege de partij het heft in handen en wat Bouwhuis ook probeert, hij moet toch echt zijn meerdere erkennen in van der Voet 0-2.

H.Koenderink neemt het op tegen J.v.d Vegt in een gelijk opgaande partij neemt v.d.Vegt halverwege de touwtjes in handen en komt twee schijven voor, dit geeft hij niet meer uit handen en wint dan ook verdiend de partij 0-2.

G.Drent tegen J.Braakman is een mooie partij maar Braakman kan het niet bolwerken tegen Drent, die halverwege de partij langzaam de duimschroeven aan draait, en uiteindelijk met de winst er van door gaat.

G.Endeman is in vorm en dat laat hij zien in de partij tegen D.Voort de ouwe sluwe vos is dan wel zijn haren een beetje kwijt maar hij staat nog altijd zijn mannetje, in een mooie partij moet Voort aan het eind de volle winst aan Endeman laten 2-0.

K.Meuleman speelt tegen J.Arrindell in een gelijk opgaande spannende strijd, maakt Arrindell in het eindspel een foutje die genadeloos door Meuleman wordt afgestraft en de partij dan ook wint 2-0.

De verrassing zit in de partij tussen J.Slotman tegen J.Kooman, nadat Slotman vorige week nog verraste door een mooie overwinning moet hij in deze partij het meerdere erkennen in Kooman die verrassend sterk speelt, en de partij volledig naar zijn hand zet en door een combinatie twee schijven voorkomt, en in het eindspel de touwtjes netjes in de hand houd en verdiend wint 0-2.

Foto: J.V.D. Vegt