Algemene informatie

13 oktober, 11.10 uur

Nieuwe start Muziekvereniging Crescendo Ommen met Jan Schoonhoven

OMMEN - Het harmonieorkest van Crescendo Ommen is het seizoen begonnen met een nieuwe dirigent.
Met Jan Schoonhoven hebben we een zeer goede dirigent in huis gehaald. Hij heeft 20 jaar ervaring als dirigent bij amateur- en professionele orkesten. In die periode heeft hij ook onze zustervereniging SDG naar een hoger niveau gebracht. Jan is een hooggekwalificeerde muziekdocent, wat wij als vereniging met veel jeugd goed kunnen gebruiken. Ook zit hij geregeld als jury aan de andere kant, zodat hij weet hoe het moet overkomen op publiek.

Jan heeft de ambitie om van Crescendo een nog mooier klinkend orkest te maken. Met de bijzonder goede bezetting van alle onderdelen, maar met name het hout (klarinet en fluit) kan er een bijzonder orkest ontstaan. Crescendo Ommen is een van de weinige harmonieorkesten in de regio. De meeste muziekverenigingen zijn fanfares (alleen koper). Alle elementen, die nodig zijn voor mooie muziek zijn nu aanwezig: een goeie dirigent, een professionele leerlingen opleiding (stichting HaFaMO), een goed gebouw en een jonge enthousiaste vereniging.

Op de maandagen oefent Jan met de blaasorkesten (leerlingen orkest, jeugdorkest en harmonieorkest). Heb je belangstelling voor de blaasmuziek? Of zou je mee willen spelen? Kom dan op maandag eens luisteren aan de van Reeuwijkstraat 36. Voor beginners hebben we een goed opleidingstraject, vanaf de jongsten op blokfluit. Tot 18 jaar zijn de lessen door de gemeente gesubsidieerd. Mensen met ervaring kunnen mogelijk zo aanschuiven. Voor zover aanwezig kun je een instrument van de vereniging gebruiken.
Ben je meer een liefhebber van slagwerk? Dan kun je op de dinsdag terecht. Over onze bloeiende slagwerkensembles hebben we het volgende keer. info@crescendo-ommen.nl of www.crescendo-ommen.nl