Algemene informatie

27 oktober, 19.10 uur

Nederland Leest ‘Een vlucht regenwulpen’

OMMEN - In november leest de Bibliotheek Ommen mee met de campagne van Nederland Leest. Tijdens deze campagne lezen zo veel mogelijk Nederlanders hetzelfde boek, waarbij wordt geprobeerd lezers met elkaar over het boek in gesprek te laten gaan. Dit jaar staat Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart centraal.

De eerste druk is uit 1978. De roman gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld

Gratis afhalen
Bibliotheekpashouders kunnen het boek afhalen in de vestiging in Lemele of in Ommen. In Lemele is het boek vanaf 3 november beschikbaar, in Ommen begint de uitgifte op 1 november. Het boek is gratis maar op is op.

Lezing Nederland Leest
Op dinsdag 25 november is er in de Bibliotheek Ommen een avond in het kader van Nederland Leest. Neerlandica Henny Verheijden gaat met het publiek in gesprek over boek en thema, na de pauze is er muziek door het Koperkwintet Ons Genoegen uit Heino.