Algemene informatie

20 september, 18.09 uur

Nationale Voorleeslunch en aftrap Voorleesproject voor ouderen

HARDENBERG - Op vrijdag 4 oktober wordt door bekende en onbekende Nederlanders voorgelezen aan ouderen in heel Nederland onder de noemer: De Nationale Voorleeslunch. In gemeente Hardenberg nemen dit jaar wederom 10 kernen deel aan dit bijzondere evenement.

Het Nationale Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Maarten Spanjer en wordt op heel veel locaties in Nederland op hetzelfde moment voorgelezen aan ouderen. Met de Nationale Voorleeslunch willen de Bibliotheek en de Stuw laten zien dat voorlezen ook voor ouderen een prettige en  verbindende activiteit kan zijn. Het voorlezen van een verhaal geeft hen ontspanning en is vaak aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Het verhaal van Spanjer, dat speciaal voor de Voorleeslunch wordt geschreven, zal zich afspelen tegen de achtergrond van de wedstrijd tussen
Ajax en Benfica in 1969. Een wedstrijd die gespeeld werd in bitterkoude omstandigheden. Op alle locaties is iedereen harte welkom om 11.00 uur, waar een kop koffie klaar staat. Vervolgens wordt het verhaal onder andere door wethouder Gitta Luiten voorgelezen en wordt er samen geluncht.


Aftrap project “Samen Voor Lezen; Voorlezen aan ouderen”
Wethouder Gitta Luiten zal eveneens vanaf 13.00 uur de aftrap van het project: Samen Voor Lezen, Voorlezen aan ouderen in Dedemsvaart verzorgen. Vanaf oktober staan enthousiaste vrijwilligers te trappelen om voor te lezen aan ouderen aan huis, waarbij we willen bijdragen aan de kwaliteit van
zorg voor ouderen. Het geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.
De voorleeslunch is voor ouderen gratis toegankelijk en vindt plaats op de volgende locaties:
’t Trefpunt in Balkbrug, Veur Mekaar in Bergentheim, De Baron in Dedemsvaart, de Buurtkamer in De Krim, De Binder in Gramsbergen, Bibliotheek in Hardenberg, Dorpshuis in Lutten, De Grendel in Mariënberg, De Horst in Sibculo en in de Praam in Slagharen.
Opgeven kan via info@bibliotheekhardenberg.nl of even bellen naar 0523-270271.