Algemene informatie

04 mei, 10.05 uur

Nationaal Tinnen Figuren Museum zoekt veel vrienden

Het museum zoekt veel vrienden voor een wonderbare samenwerking om dit unieke en verrassende museum voor de toekomst te bewaren.

Op Koningsdag maakte het museum zijn vriendenactie bekend aan de plaatselijke bevolking. Tijdens de Oranjeoptocht in Ommen. Vrijwilligers en kinderen deelden duizenden vrijkaarten uit om inwoners van Ommen de kans te geven om het museum te ontdekken en het te ondersteunen. Met hulp van de Ommer kunstenaar Azat Malik versierden vrijwilligers een kar, met daarop grote modellen van tinnen figuren en een vrije impressie van het museum.
“Word vriend, steun mijn bestaan” stond op de kar. Een museum kan niet van entrée’s alleen bestaan. Dat is geen schande. Geen enkel museum kan dat.

Nu de gemeente Ommen het museum niet meer kan steunen, heeft het museum vrienden nodig. Die elk met een kleine bijdragen, maar samen, het Tinnen Figuren Museum behouden voor Ommen, voor Overijssel. Samen kunnen wij alles! Ligt het Tinnen Figuren Museum u na aan het hart en hoopt u dat het museum kan blijven bestaan in de toekomst, dan is dit het moment om een machtigingskaart in te vullen. Dat
- digitaal, op de nieuwe website www.tinnenfiguren museum.nl
- met de hand, in het museum. Kinderen kunnen hier gratis grabbelen.

Het Tinnen Figuren Museum is uw vriendschap waard. Het heeft krachtige vrijwilligers. Gewone mensen, maar met hartstocht voor ‘hun’ museum en voor elkaar. Dankzij hen kon het Tinnen Figuren Museum in de voorbije dertig jaar steeds ver bovengemiddelde bezoekersaantallen en eigen inkomsten realiseren. Ondanks een relatief bescheiden subsidie van niet meer dan 20% van wat gebruikelijk is voor musea van de grootte van het Tinnen Figuren Museum. Zo werd het Tinnen Figuren Museum een vaste waarde. Een schatkamer, met meer dan 110.000 objecten. Eén van de mooiste Tinnen Figurenmusea ter wereld.De wereld verandert en het Tinnen Figuren Museum verandert mee. Het museum wil klaar zijn voor de toekomst. Het wil met zijn publiek gaan werken, in plaats van voor zijn publiek.

Het museum vroeg de Provincie Overijssel hierbij om (personele) steun. Om met moderne communicatiemiddelen, met grote aantallen mensen te leren communiceren. Om te verbinden. De collectie van het Tinnen Figuren Museum is een schatkamer vol mogelijkheden om ons zelf steeds opnieuw te begrijpen. Hierin ligt de uitdaging van het Tinnen Figuren Museum. In een caleidoscopische wereld, betekenisvolle beelden scheppen. Samen met de eigen gemeenschap, op een manier die mensen inspireert en verbindt. Hiervoor zoekt het museum vrienden en vrijwilligers.

Steun nu. Samen zijn wij sterk en kunnen wij Ommen mooier maken. Ondernemers gaven ons al steun en vertrouwen. Marjolijn Rhee van ‘Natuurlijk Ommen’ dacht mee en maakte de nieuwe website. Intertoys plaatste een grabbelton in het museum, ook vele anderen hielpen.

U kunt op verschillende manieren uw steentje bijdragen aan dit unieke museum. U kunt het museum steunen door een schenking te doen, een legaat na te laten, vrijwilliger te worden en veel meer. Kijk voor de mogelijkheden op de nieuwe website: www.tinnenfiguren museum.nl