Algemene informatie

03 oktober, 13.10 uur

Maaike van Steenis boeit kunstenaars uit het Vechtdal

Een geboeid gehoor heeft woensdagavond 28 september geluisterd naar een lezing van Maaike van Steenis. Deze trainer / coach, die haar sporen heeft verdiend als freelance fondsenwerver en zakelijk leider in de podiumkunsten, gaf bij Tante Pos in Ommen een lezing voor 70 kunstenaars. Stichting Vechtdalkunsten had Maaike uitgenodigd om haar kunstenaars kennis te laten […]

Een geboeid gehoor heeft woensdagavond 28 september geluisterd naar een lezing van Maaike van Steenis. Deze trainer / coach, die haar sporen heeft verdiend als freelance fondsenwerver en zakelijk leider in de podiumkunsten, gaf bij Tante Pos in Ommen een lezing voor 70 kunstenaars.

Stichting Vechtdalkunsten had Maaike uitgenodigd om haar kunstenaars kennis te laten maken met de ins en outs van het ondernemerschap. De kunstopleidingen besteden helaas heel weinig aandacht aan het ondernemende aspect in het kunstvak. Bij autodidacten is dit ook vaak een onderbelicht gebied. In een boeiend betoog nam ze de kunstenaars mee langs een aantal tips, do’s en don’ts. Onderwerpen als marketingmix, definiëring doelgroep, onderscheidend zijn, succesfactoren, communicatie, inleving, contactmomenten en waardering passeerden de revue.

Na de pauze sprak het bestuur met de Ommer kunstenaars over Kunstroute Ommen. Beginnend in 2017 wordt er in het laatste volle weekend van augustus de jaarlijkse ‘Kunstroute Ommen’ gehouden. Stichting Vechtdalkunsten ontwikkelt twee fietsroutes, die bezoekers langs ateliers, galerieën en pleisterplaatsen leidt. Op alle locaties zullen meerdere kunstenaars hun werk exposeren.