Algemene informatie

02 december, 13.12 uur

Lemelerveld en Heerde spelen gelijk

LEMELERVELD - Het was een mooie geste van K & K relatiegeschenken om alle Lemelerveld supporters een warme oranje muts aan te bieden op deze koude en mistige zondagmiddag. Het leverde een kleurig gezicht op langs de lijn! Teamleider en mede eigenaar van K & K, Frans Kogelman is altijd in voor motivatiegrappen Vandaag hing hij een Sinterklaaspak in de kleedkamer met de tekst dat alleen Sinterklaas cadeautjes uitdeelt. Dat werd gewaardeerd want Lemelerveld gaf Heerde niets cadeau!

Lemelerveld – Heerde werd een hartverwarmend duel met veel strijd en passie. Met de uiteindelijke 1-1 puntendeling was misschien Lemelerveld wel het gelukkigst. VV Heerde gooide meer energie en aanvalsdrift in de strijd dan alle andere ploegen in deze 2e klasse Noord tot nu toe gedaan hadden. De mannen van trainer Richard Smit hadden daar zichtbaar moeite mee. Het heilige overwinningsvuur lijkt na het behalen van de eerste periodetitel ook een beetje weg.

Heerde nam vanaf het begin de regie in handen maar Teun in de Wal was in de 15e minuut namens Lemelerveld vanaf de zestien bijna succesvol. De Heerder goalie bracht met moeite redding. Ook Heerde liet zich niet onbetuigd. Heerder speler Daan Nijmeijer zag een geweldige afstandspegel door doelman Rik Ramaker net over de lat getikt. Daar waar Heerde het beste van het spel had kwam Lemelerveld in de 40e minuut uit het niets op voorsprong. Vanaf randje zestien nam Stijn Kogelman de bal vol op de pantoffel voor de 1-0.

Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij de Lemelervelddefensie, onder leiding van de weer prima spelende Joey Nijenkamp, de handen vol had aan de snelle Heerder aanvallers. Mazzel was er vlak na rust voor de oranje –witten toen na matig uitverdedigen een onderschepte bal via de deklat net over werd geschoten. In de 63e minuut werd de Heerder aanvalslust beloond en kwam het verdiend op 1-1 toen Nick Wijenberg een afgemeten voorzet beheerst binnen kopte. Met Wesley Vlierman voor Matthias Reimink kwam er aanvallend wat meer dreiging en in de laatste spannende 15 minuten kwamen er kansen. Stijn Kogelman raakte via de keeper de paal en zag een schot rakelings naast gaan. Trainer Richard Smit kon na afloop leven met de puntendeling. ,,Vandaag zat er niet meer in “ aldus de coach die ook volgend seizoen aan het roer staat van het Lemelerveldse vlaggenschip.

Voor de winterstop speelt Lemelerveld nog twee uitduels te beginnen aanstaande zondag in Zuidwolde dat thuis altijd lekker op dreef is. Aanvang op sportpark Woltingeslag is 14.00 uur.